Nagy mogyorókrém-teszt

A Kosár magazin szakértői 19 mogyorós és kakaós krémet vizsgáltak. A Kosár tesztelői kóstoltak mogyorós ízesítésű kakaókrémet, kakaós mogyorókrémet, mogyorós csokoládékrémet, mogyorós nugátkrémet, sőt karamellkrémet is.

A tesztelés során figyelték az állagot: a krém nem lehet sem túl kemény, sem pedig túl folyós. A kóstolók a minták színét is vizsgálták. A túlságosan halovány krémekkel szemben a sötétebb barnába hajló termékek kaptak több pont, s szempont volt az is, hogy a csíkok ne folyjanak egybefüggő pacává. A finomságok illatát szintén figyelték a Kosár tesztelői, a mogyoróaroma után kutatva azonban gyakran kellett csalódniuk: több esetben különös, inkább tejporra vagy más összetevőre emlékeztető illatot éreztek. Nem volt ez másképp az ízzel sem. Míg egyes krémek le sem tagadhatták volna a mogyorót, máskor avas mellékíz rontotta a harmóniát, esetenként itt is a tejpor vagy az olaj avas íze dominált.

A teszt első helyén a Nutkao kakaós mogyorókrém végzett kiváló minősítéssel. Itt némi levonás csak az illat miatt járt, ízében azonban szinte tökéletesnek bizonyult. Úgy látszik, a minőséget meg is kell fizetni, a tesztelt termékek közül ugyanis ez a legdrágább, 490 forintért adják száz grammját. A legjobb vétel a szintén kiváló minősítést szerző Nutoka mogyorós krém lett, hiszen amellett, hogy állagában, külsejében és ízében is elégedettek voltak vele a kóstolók, száz grammja mindössze 94 forintba kerül. A bronzosan ragyogó színű, különleges ízű Bonne Maman karamellkrém ért még el kiváló minősítést, folyóssága miatt vesztette a legtöbb pontot. Minden mogyoró- és kakaókrém etalonja, a Nutella Ferrero kenhető kakaós mogyorókrém négy tizeddel elmaradva a kiváló minősítéstől negyedik lett.
A sorban utolsó előttiként a Cora csokoládé ízű krémje végzett, amely főként állagában és ízében bizonyult gyengének, így még megfelelő minősítést kapott.

Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek

Ritkán fordul elő a Kosár tesztjein olyan termék, amely nem felel meg a követelményeknek, tehát fogyasztásra nem javasolt. Most azonban akadt egy ilyen, a rendhagyó színvilágú Winny Kenhető mogyorókrém Twist. A termék sem krémes, sem finom nem volt, de még illata sem bizonyult bizalomgerjesztőnek: 7,1 pontjával jóval alatta maradt a már elfogadható 10 pontos határnak.

www.kosarmagazin.hu

Hirdetés
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
”Beszerzési

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here