Mi az a beszerzési aukció?

Ismerős a mondat?

Ügyvezető a beszerzési döntéshozónak:

Más cégek milliárdokat spórolnak meg azzal, hogy internetes beszerzési aukciókat használnak… Mi miért nem?


Mi a beszerzési aukció?

Mindannyian ismerjük a “hagyományos” árveréseket, ahol egy személy, csoport vagy cég eladásra kínál fel egy terméket vagy egy szolgáltatást és a vevők sokasága versenyez egymással annak érdekében, hogy ő vásárolhassa meg a terméket vagy a szolgáltatást. A verseny ereje biztosítja, hogy az eladó a piacon elérhető legmagasabb árat kapja a meghirdetett termékért vagy szolgáltatásért.

A beszerzési aukción a vásárló cég akar egy terméket vagy szolgáltatást megvenni és az eladók sokasága versenyez azért, hogy ő nyerje el a beszállítás lehetőségét. A piaci verseny erői biztosítják, hogy a vásárló a piacon elérhető legalacsonyabb áron jusson hozzá a megvenni kívánt termékhez vagy szolgáltatáshoz.

Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek

Az internetes beszerzési aukció (online beszerzési aukciónak is nevezik) egy fordított árverés, amelyet élőben, valós időben, az interneten keresztül valósítanak meg, s ezzel lehetővé teszik, hogy a különböző helyeken lévő beszállítók egyszerre próbáljanak meg túllicitálni egymáson.

Az internetes beszerzési aukciók révén már milliárdokban mérhető megtakarításokat valósítottak meg és a modern beszerzési szakértők számos iparágban alkalmazzák.

Hirdetés
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
”Beszerzési

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here