Mercedes-Benz beszállítói találkozó Kecskeméten

Kecskemét, 2010. október 22. péntek (MTI)

A Mercedes-Benz gyár 35 elsőkörös beszállítója találkozott 120 magyar autóipari beszállítóval pénteken Kecskeméten.

A magyar partnerek a Mercedes-Benz TIER2-es beszállítói minősítésének felelnek meg, ezért a TIER1-es beszállítókkal köthetnek üzletet – ismertette Eberhard Gloger, a Mercedes-Benz Cars and Vans beszerzési igazgatója a beszállítói találkozó előtt tartott konferencián.

Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek

Eberhard Gloger kiemelte az ITD Hungary befektetési és kereskedelem fejlesztési ügynökség közreműködését abban, hogy a beszállítói program keretében a Mercedes-Benz stratégiai beszállítói találkozhattak lehetséges új magyar partnereikkel.

A beszerzési igazgató hangsúlyozta: a Mercedes-Benz beszerzési piaci tevékenysége világszerte kiterjedt.

Eberhard Gloger magyar sikertörténetnek nevezte azt, hogy a teljesen új Mercedes C-szegmens alkatrészeinek 9 százaléka Magyarországon készül hét magyar beszállító üzemében.

A kecskeméti gyárban 2012-től következő generációs kompakt gépjárművek, az A- és B-osztályú gépkocsik utódmodelljeinek gyártása folyik majd.

A konferencián elhangzott: Magyarország kiemelt autóipari beszállítói terület, hiszen a határon belüli gyárak mellett 200 kilométeres körön belül több autógyárnak is beszállítói partnerei lehetnek a magyar vállalkozások. Példaként a Volkswagen, a KIA és a Peugeot neve hangzott el.

Denéné Tóth Marianna, az ITD Hungary vezérigazgatója a konferencián előadásában kiemelte: a kormány célkitűzéseivel összhangban az ügynökség befektetés-ösztönzési munkájában hangsúlyváltásra lehet számítani. Előtérbe kerül az a törekvés, hogy a letelepedő beruházók a hazai beszállítói kör kiterjesztésével járuljanak hozzá új munkahelyek létrehozásához.

Hirdetés
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
”Beszerzési

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here