Magyar beszállítókkal dolgozik majd a General Motors

Budapest, 2011. március 29., kedd (MTI)

Magyar beszállítókkal dolgozik majd a General Motors. A kormány azt szeretné, ha a jövőben minél több céggel születne hasonló megállapodás – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

A tárca közleménye ismerteti: a General Motors Powertrain-Magyarország Kft. és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (NKH) kedden aláírta a beszállító-fejlesztési együttműködési megállapodást Rüsselsheimben.

Az együttműködési szerződés célja, hogy minél több hazai vállalkozás válhasson beszállítóvá, valamint a következő években növekedjen azon helyi cégek száma, amelyek a legmagasabb autóipari beszállítói igényeket is képesek megbízhatóan és hosszú távon kielégíteni.

Becsey Zsolt, a nemzetgazdasági tárca külgazdaságért felelős államtitkára szerint a beszállítói együttműködési szerződés nemcsak a munkahelyteremtés, hanem a környezetvédelem szempontjából is fontos. A magyar kormány célja, hogy minél több céggel – különösen az egyedi kormánydöntés alapján támogatott nagyberuházásoknál – létrejöjjön beszállító-fejlesztési együttműködés, amelyben vállalják, hogy helyi és környékbeli beszállítókkal dolgoznak együtt – olvasható a közleményben.

- H I R D E T É S -