A Scania nagyjából másfél milliárd svéd koronát költ kapacitásnövelésre

A  jelenlegi 100.000 darabos éves járműtermelési mennyiséget 120.000 darabra tudja majd emelni a svéd vállalat.

Ez jelenti az első lépést az éves 150.000 darabos járműmennyiség legyártásához szükséges technikai kapacitás kialakításához, nyilatkozta Anders Nielsen, a Termelés és Logisztika vezetője.

“A befektetések a következő néhány évben fognak megvalósulni és elsősorban a már létező fülke, motor, váltó és tengelygyártó üzemegységeinket érintik Svédországban. Ezek a gyártóegységek jelenleg is nagyon fontos szerepet töltenek be a Scanián belül. A beruházások 2011 második felében már érzékelhetőek lesznek. Egyrészt folyamatos fejlesztést jelentenek a termelési munkafolyamatainkban, másrészt új gépek beszerzését jelentik. Viszont nincs szükségünk új gyártóegységek felépítésére; a 150.000 darabos termelési mennyiség elérésére a jelenlegi egységeink is elegendőek.

Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek

Világszerte több helyen építettünk stratégiai fontosságú regionális központokat, így közelebb vagyunk ügyfeleinkhez. Koncepciónk lényege, hogy a járművek összeszerelésének az ügyfelekhez a lehető legközelebb kell megtörténnie, függetlenül attól, hogy az alkatrészek jelentős része az európai vagy a dél-amerikai gyártóegységekből kerül ki. Jelenleg ilyen regionális központjaink Oroszországban, Dél-Afrikában, Dubaiban, Malajziában, Tajvanban és Dél-Koreában találhatóak.

Az 1990-es évek eleje óta évente öt százalékkal növeltük hatékonyságunkat, ami jónak mondható. De ennél erőteljesebb növekedést kell produkálnunk, ha a következő ciklikus csúcsra el akarjuk érni a 150.000 darabos éves termelési mennyiséget. Jelenleg azon dolgozunk, hogy az egy fő által legyártott nyolc darab éves járműmennyiséget 15 darabra emeljük.”

2017 (C) All rights reserved.
Kérsz hírlevelet?
A beszerzési szakma aktuális hírei, programajánlók, trendek, emberek.
Hirdetés
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
”Beszerzési

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here