399 weboldal ellen indított eljárást a Chanel

A luxusdivatház azt várja a bíróságtól, hogy rendelje el a jogsértő domain nevek lefoglalását.

Táskákat, cipőket, napszemüvegeket, sálakat és egyéb hamis ruházati termékeket értékesítenek azok a weboldalak, amelyek ellen a napokban indítottak bírósági eljárást a Chanel divatház jogi képviselői – írja a vegasinc.com portál. A keresetben 399 weblapot neveztek meg, amely álláspontjuk szerint a divatcég védjegyeivel visszaélve értékesítik termékeiket, továbbá a Chanel márkanév domain címben történő jogosulatlan használatával próbálják megtéveszteni a fogyasztókat, mintegy a hiteles viszonteladó látszatát keltve.
A Chanel keresete szerint a weboldalak zömmel Kínából, illetve más tengerentúli országból üzemelnek, ezért a cég kéri a bíróságot, tiltsa el ezeket a védjegy jogosulatlan használatától, továbbá rendelje el a domain nevek lefoglalását illetve a Chanel javára történő átruházását.
A Chanelt az ügyben ugyanaz az ügyvéd képviseli, aki ez év során hasonló bírósági eljárást indított a Tiffany és a Louis Vuitton nevében is. Előbbi keresetében 223 jogsértő weboldalt neveztek meg, míg az utóbbi esetében 182 online kereskedelmi felület szerepel védjegybitorlóként.

Hirdetés
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
”Beszerzési

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here