Két újabb gyártócsarnokot épített a SAB Technologies Vépen

A fejlesztéssel a nagyméretű, főként szélturbinákba használt transzformátorok gyártási kapacitását bővítette a cég.

Egy 2160 négyzetméter alapterületű összeszerelő csarnokot és egy 1400 négyzetméter alapterületű daraboló csarnokot építtetett fel a SAB Technologies Kft. Vépen.

A 655 millió forint értékű beruházás 30 százalékát az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív program pályázati forrásai biztosították, a fejlesztésnek köszönhetően 36 új munkahely létesült.
A SAB Technologies Kft., amely száz százalékban az osztrák Anlagen Invest Holding (AIH) leányvállalata, 1990 óta működik Vép határában, a cég főként erőművekhez gyárt ipari berendezéseket és acélszerkezeteket, de a gépgyártás egyéb területén is érdekeltek, vasúti alkatrészeket és szennyvíztisztító berendezéseket is készítenek.
A vállalkozás folyamatosan bővül, az új 15 méter magasságú csarnok pedig lehetőséget teremt arra, hogy beindítsák az elsősorban szélerőművekben használt hatalmas méretű, akár 60-80 tonnás transzformátorok gyártását is.
Az erőművi transzformátorok gyártása nagyon magas műszaki követelményeket támaszt a gyártó cégekkel szemben,ezeknek a követelményeknek csak néhány cég felel meg Európában. A fejlesztéstől azt várják, hogy a vállalat piaci részesedése a következő években az eddigi 15 százalékról 32-re emelkedik ezen a speciális piacon – hangoztatta a sajtótájékoztatón Mario Müller, az AIH képviselője.

Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek

Az eddig gyártott évi 1250 tonna transzformátor szerkezetek mennyisége számításaik szerint 1600 tonnára nő, ezáltal pedig az elkövetkező években évi 5 százalékos árbevétel növekedést könyvelhet el a cég.
A magyarországi telephely hosszú távú fenntarthatósága érdekében 2011 tavaszán a vállalat elkezdte egy második telephely kiépítését a Győr-Gönyű szabadkikötő mellett, annak érdekében, hogy az egyre nagyobb méretű acélszerkezetek szállítása vízi úton kivitelezhető legyen. A Vépen előszerelt szerkezeteket a gönyűi telephelyen szerelik össze és a lehető legnagyobb szerkezeti elemeket szállítják az erőművi építkezések helyszínére.
A vállalat tervei között szerepel, hogy a jövőben női munkaerőt is foglalkoztasson vépi üzemében. Ehhez képzési programok kidolgozását kezdték meg.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett szükségessé vált a telephely gyártóberendezéseinek modernizálása is. A vállalat tervezi a közeljövőben egy automata szemcseszóró berendezés, hegesztő robotok, hegesztőgépek, alumínium megmunkáló CNC vezérlésű gépek, megmunkáló központok beszerzését, melyhez egy újabb pályázat révén szintén támogatást szeretne elnyerni – avatta be a projektzáró ünnepségen terveikbe a hallgatóságot Mario Müller. (MTI)

 

Hirdetés
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
”Beszerzési

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here