Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma novemberben

Novemberben 29,2 százalékkal 4.489-re nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Magyarországon, január-novemberben 5,3 százalékkal 41.670-re emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a Datahouse autópiaci adatszolgáltató cég csütörtökön az MTI-vel.

Az összes járművet vizsgálva az új forgalomba helyezések száma novemberben 30 százalékkal 6.230-ra emelkedett, január-novemberben 9,9 százalékkal 57.137-re bővült.
Novemberben 33,2 százalékkal 1.328-ra nőtt a forgalomba helyezett új kishaszon járművek száma, az első tizenegy hónapban 23,2 százalékkal 9.748-ra emelkedett a számuk
A Datahouse adatai szerint novemberben, csakúgy, mint egy hónappal korábban, 7 új buszt helyeztek forgalomba, ez 68,2 százalékos visszaesés 2010 azonos időszakához viszonyítva. Az első tizenegy hónapban is visszaesést mért az adatszolgáltató társaság, az új buszok száma 26,9 százalékkal 174-re csökkent.
Az új nagyhaszon járművek száma 38,5 százalékkal nőtt novemberben, 338 darabot helyeztek forgalomba. tíz hónap alatt 80,9 százalékkal 3.704-re emelkedett a számuk.
Az új motorkerékpárok száma novemberben 23,6 százalékkal nőtt, 68-at helyeztek forgalomba. Az első tizenegy hónapban 1.841-re, 17,1 százalékkal esett a számuk az előző év azonos időszakához viszonyítva.
A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) az adatokat értékelve azt közölte, hogy a  jövőre nézve mindenképpen biztató lehet a felfelé mutató trend, de a volumen lassú növekedése a kereskedéseknek és javítóknak még továbbra is alacsony darabszámokat jelent és ezzel jövedelmezőségi problémák még nem szűnnek meg.

Az MGE szerint a 2012-re elfogadott adó jogszabályok összességében segíthetik a gépjármű kereskedelem lassú kilábalását, amelynek a gyenge forint szabhat jelentős gátat. Az egyesület örül annak, hogy a jogalkotó megértette és magáévá tette a környezetvédelmi szempontok fokozottabb figyelembe vételét és lehetőségeihez mérten ezt a 2012. évi jogszabályokban érvényesítette is. Különösen fontos a regisztrációs adó csökkentése, a cégautó adó szerkezetének változtatása, valamint a nyílt végű pénzügyi lízing és a tartós bérlet áfa visszaigénylési tilalmának megszüntetése.
“Nem örülünk természetesen egyes adónemek és illetékek nominális emelkedésének, összességében ezzel együtt úgy gondoljuk, hogy a gondolkodás a helyes irányba mozdult el” – írta az egyesület.
Úgy vélik, sok  tennivaló maradt még a feketegazdaság elleni fellépés területén, ahol több javaslatuk is fekszik a törvényhozók asztalán. Mint írják, remélik, hogy ezek közül néhány elfogadásával megindulhat a gazdaság fehérítése, amitől a legális kereskedők és szervizek több munkához, és így az állam több bevételhez juthat.
Az MGE továbbra is kiemelkedően fontosnak érzi – az abszolút számokban tartósan alacsony új gépjármű értékesítési piac mellett – a javító és szolgáltató ágazatokban tapasztalható visszaesés megállítását, a működés stabilizálását és fejlesztését, amelynek egyik fontos eleme – a fekete javítók és javítás elleni eredményes harc mellett – a személyzet folyamatos, magas színvonalú képzése az ügyfél elégedettség növelése érdekében.

Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek

Tagvállalataik saját területükön és az MGE is jelentős erőfeszítéseket tesz a márkaszervizek forgalma visszaesésének megállítására, az általuk képviselt valós érték bemutatására és annak a tévhitnek az eloszlatására, hogy a márkaszervizek ár-érték aránya rosszabb lenne a független javítókénál. Ennek érdekében  kezdtek novemberben egy országos kommunikációs kampányt valamennyi tagvállalat összefogásával.

Hirdetés
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
”Beszerzési

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here