Félmilliárdos vállalkozói tanácsadó program indult

Félmilliárd forint értékű, a mikro-, kis- és középvállalkozásokat segítő tanácsadó program indult az Észak-alföldi Régió három megyéjében.

Jászai Menyhért, a PRIMON Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány ügyvezető igazgatója, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s alpolgármestere a nyírségi nagyvárosban pénteken tartott sajtótájékoztatón elmondta: a szervezet a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvánnyal és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Iparszövetséggel közösen létrehozott konzorcium keretében működteti az 500 millió forint értékű programot.     A három megye vállalkozásai pályázat alapján 100 ezertől, 4 millió forint összegig kaphatnak támogatást gazdasági szervezetük stratégiájának kidolgozásához, fejlesztéséhez, marketing és kereskedelmi tevékenységük erősítéséhez, a közbeszerzési tendereken való részvételhez, továbbá ügyviteli, adminisztrációs, munkaügyi, illetve jogi feladatellátáshoz, sőt szakfordítók is rendelkezésükre állnak az exportpiacok megszerzéséhez, bonyolításához.     Román Erika, a PRIMOM Alapítvány hálózati igazgatója hozzátette: a másfél éves időszakra szóló támogatási programra eddig több, mint 100 vállalkozás jelentkezett a három megyéből, és régiós szinten már el is bíráltak mintegy 20 millió forint értékű pályázatot.     Szólt arról is, hogy a vállalkozások tevékenységük javításához regisztrált tanácsadókat vehetnek igénybe a pályázati támogatásból, országosan 135, míg az Észak-alföldi Régióban 20 szakember áll rendelkezésükre.     Jászai Menyhért elmondta: a szabolcsi vállalkozások összesen 200 millió forint összegű támogatást nyerhetnek el a programban, míg a további 300 millió forinton a hajdú-hihari és a jász-nagykun-szolnoki vállalkozások osztozhatnak.     Szabolcsban – emelte ki – a PRIMOM Alapítványnak mintegy 500 vállalkozási ügyfele van és 2,5 milliárd forint összegű hitelkeret áll a szervezet rendelkezésére a tevékenységük segítéséhez. Az összeg saját forrás, valamint az országos vállalkozói központ, illetve a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. kerete, s a kölcsönöket alacsony kamattal, illetve kamattámogatással helyezik ki.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere az utóbbival kapcsolatban a sajtótájékoztatón közölte: a 120 ezres nagyváros önkormányzata a helyi vállalkozóknak ötven százalékos mértékű kamattámogatást ad az általuk felvett hitelek visszafizetésénél. Jelenleg mintegy 50 vállalkozás él ezzel a lehetőséggel, s összesen 400 millió forint beruházási- és forgóeszközhitel kamattörlesztését segíti a helyhatóság.     Az önkormányzat három éve segíti kamattámogatással a nyíregyházi vállalkozásokat, s a jövő évi tervezett költségvetésében is szerepel erre a célra keret, amelynek összege 30 millió forint.

Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek
Ártárgyalás tréning beszerzőknek

(MTI)

Hirdetés
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
Beszerzési jogi tréning
”Beszerzési

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here