Ingyenes Viber-chat Telenorosoknak

Stratégiai együttműködésre lép a Viber kommunikációs platform és a Telenor Magyarország mobilszolgáltató – közölte a Telenor az MTI-vel.

A chatalkalmazásként ismert Viber számos új fejlesztést vezet be, amelyhez Magyarországon a Telenort választotta stratégiai partnereként, míg a Telenor legújabb lakossági tarifáiban már korlátlan belföldi adatforgalmat biztosít a Viberen zajló chatküldéshez.

Az internetalapú hívást és üzenetküldési lehetőséget is biztosító Vibernek Magyarországon 2,8 millió felhasználója van. A közlemény szerint a Viber meglévő kommunikációs platformját üzleti fiókok létrehozásának és nyilvános csevegés indításának lehetőségével (Public Chat), valamint a Viber Bot üzenetküldő robotrendszer megnyitásával fejlesztette tovább. Utóbbi egyebek közt interaktív marketinglehetőséget kínál a vállalkozásoknak.

Közölték, a Telenor hálózatán mért forgalomból az látszik, hogy az SMS népszerűségének korábbi csökkenését követően az elmúlt években a rövid szöveges üzenetek forgalma stagnál, ezzel párhuzamosan ugyanakkor folyamatosan nő az egy előfizetőre jutó mobilinternet-használat, a chatalkalmazások használata pedig a mindennapok részévé vált az okostelefon-felhasználók körében. A mobilszolgáltató erre az igényre reagálva új tarifáiba korlátlan chatelérhetőséget épített.

- H I R D E T É S -