A tréningekhez kapcsolódó felnőttképzési szerződésekről

felnőttképzési törvény módosításai nem csak az új adatszolgáltatási kötelezettségről rendelkeznek, hanem előírják, hogy a képzésre jelentkezettekkel felnőttképzési szerződést kell kötni. Ez természetesen a Beszerzés.hu tréningjeire is vonatkozik.

A törvény 2020. szeptember 1-től hatályba lépett módosításairól elsősorban a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer (FAR) számára összegyűjtendő, és kötelezően továbbítandó adatrengeteg okán lehetett hallani. Ennek legfontosabb részleteit egy rövid filmben foglaltuk össze, melyet ide kattintva lehet megtekinteni.

A felnőttképzési szerződésre vonatkozó kötelezettségre kevesebb hangsúlyt fektettek a híradások, pedig ez a tisztán adminisztratív feladat – főként a COVID-19 koronavírusjárvány idején még inkább előtérbe került online képzéseknél – nem kifejezetten tűnt könnyen megvalósíthatónak.

Épp ezért fontos, hogy a hivatali iránymutatások szerint a felnőttképzési szerződés a képzésre való jelentkezés visszaigazolásával automatikusan is létrejöhet, amennyiben a jelentkező egyértelműen jelzi, hogy a felnőttképzési tájékoztatóban foglaltakat megismerte és rendelkezéseit elfogadja.

A Beszerzés.hu, élve ezzel a lehetőséggel, tantermi és online képzéseire való jelentkezéskor is külön kéri az elkészített Felnőttképzési tájékoztató átolvasását és elfogadását. A jelentkezés pedig csak akkor valósul meg, ha az érdeklődő az erre vonatkozó rubrikát kitöltve kattint a <jelentkezés> gombra.

Kérjük a képzések iránt érdeklődőket, ha tehetik, előre olvassák át az innen is letölthető tájékoztatót, hogy a jelentkezéskor ezzel már ne kelljen foglalkozni.

Képzéseinkről bővebben itt olvashat!