Nemzetközi konferencia a BCE-n

A Budapesti Corvinus Egyetemre érkezett 30 ország 250 egyetemének vezető kutatója azért, hogy részt vegyen a marketing világ egyik legnagyobb tudományos tanácskozásán. A Corvinus Egyetem Közép-Európai helyszínként először ad otthont az Industrial Marketing and Purchasing Group (IMP) Nemzetközi Konferenciájának.

Az IMP, mely 1986 óta kizárólag Nyugat-Európai egyetemeken tartotta konferenciáit, két éve a svédországi Uppsalában jelentette be, hogy elsőként a Corvinus egyetem nyerte el a közép-európai tanácskozás megrendezésének jogát. azt a jogot, hogy Közép-Európában megrendezze a tanácskozást.

Hakan Hakansson professzor, az IMP egyik alapító tagja, a helyszínekről döntő bizottság vezetője a döntést azzal indokolja, hogy a konferencia helyszínének kiválasztásakor az IMP alapvetően az adott helyszínhez kapcsolódó tudományos teljesítményt és a szervezésben való elkötelezettséget vette figyelembe és erre a maximális garanciát a magyar kutatók több mint tíz éves tudományos tevékenységében, valamint a Corvinus Egyetem pályázatban megfogalmazott elkötelezettségében látták.

Az IMP 1976 –os alapítása óta foglalkozik az európai üzleti gyakorlattal, az üzlet újfajta, interakciós folyamatként való, felfogásának kutatásával, amely hozzásegíti a menedzsert ahhoz, hogy a vállalata és a vállalatának partnerei közötti kapcsolati hálót egymás lehetőségeinek kiegészítéseként kezelve biztosítsa a hosszú távú együttműködést. Az IMP felfogás messze túlmutat a hagyományos marketing, vagy business marketing területén és magába foglalja az ellátási lánc menedzsment, az üzleti stratégia és a stratégiai menedzsment számos kérdéskörét. Tulajdonképpen az üzlet és az értékteremtés új, komplex és dinamikus szemléletéről van szó, amely egyaránt megtermékenyítő hatással lehet a tudományos megközelítésre, valamint a menedzseri szemléletre és gyakorlatra.

A konferenciáról bővebben>>

- H I R D E T É S -