Adatszinkronizálás mobil eszközökre

A mobil eszközök segítik az együttműködést a különböző vállalati rendszerekkel pl. a Novell GroupWise-zal vagy a Microsoft SharePointtal.

A Novell bejelentette, hogy a Data Synchronizer adatszinkronizációs megoldása most Mobility Pack csomaggal kiegészített változatban is elérhető. A megoldás biztosítja az e-mailek, a naptárbejegyzések, a címjegyzékek és a feladatok szinkronizálását a különféle vállalati rendszerek között. A termékhez elérhető csatolók megkönnyítik a kritikus fontosságú alkalmazások kommunikációját és kétirányú adatszinkronizációt tesznek lehetővé az üzleti és csoportmunka-támogató megoldások, mint például a Novell GroupWise, a Microsoft SharePoint, a Salesforce.com vagy a SugarCRM megoldások között. A Data Synchronizer Mobility Pack segítségével a vállalati adatok az ActiveSync kiegészítővel rendelkező mobil eszközökkel – mint például az iPhone, Android, Symbian, Palm és Windows Mobile mobiltelefonokkal – is szinkronizálhatók. A kiszolgálóoldali szinkronizálás lehetővé teszi, hogy a Novell Data Synchronizer felhasználói az alkalmazások közötti manuális váltás nélkül bárhol és bármikor hozzáférjenek a különféle alkalmazásokban és eszközökön tárolt naprakész adataikhoz. A felhasználók ezzel időt takaríthatnak meg és az IT-részleg leterheltsége is csökken, hiszen egyetlen központi helyen zajlik a szervezet összes adatának kezelése.

„A Novell Data Synchronizer több adatforrást és több célhelyet kezel egyszerre, nem kötődik egyetlen konkrét alkalmazáshoz vagy eszközhöz sem. Függetlenségének köszönhetően az adatok és események szinkronizálása a rendszerek széles körén elvégezhető, beleértve a hagyományos csoportmunka-megoldásokat, valamint a kulcsfontosságú vállalati alkalmazásokat, mint például a CRM vagy az ERP megoldások” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell üzletfejlesztési vezetője. „A Novell Data Synchronizer valós időben vezeti át a kapcsolódó rendszerek bármelyikében végrehajtott módosítást a többi kapcsolódó rendszerre is. Még a legkisebb módosítás szinkronizálása is megtörténik az összes rendszerrel. Így például az értékesítési és marketing vezetők gyorsan hozzáférhetnek a legfrissebb  adatokhoz az olyan alkalmazásokból és eszközökről, amelyek csatlakoznak a szervezet CRM rendszeréhez vagy egyéb értékesítési rendszereihez” – tette hozzá Hargitai.

A Novell Data Synchronizer főbb funkciói:

  • Kiszolgálóoldali szinkronizálás: amint a felhasználó frissíti az adatokat az alkalmazásokban vagy a mobil eszközökön, a Data Synchronizer valós időben tárolja a módosításokat, hogy a többi kapcsolódó alkalmazás és eszköz is automatikusan hozzáférhessen ezekhez az adatokhoz.
  • Mobil integráció: amikor a felhasználók mobil eszközökön dolgoznak, a kapcsolódó alkalmazásokban is megtörténik az adatok szinkronizálása. A Novell GroupWise-ban tárolt e-mailek, naptárak és címjegyzékek számos mobil eszközzel és operációs rendszerrel szinkronizálhatók, például: iPhone, Android, Symbian, Palm és Windows Mobile.
  • Alkalmazásintegráció: a Data Synchronizer egyszerűen integrálható a vállalati alkalmazásokkal, így kiküszöbölhető, hogy ugyanazt azt információt manuálisan kelljen bevinni a különböző rendszerekbe. A megadott adatokhoz a különféle alkalmazások, eszközök és felhasználók bárhonnan, azonnal hozzáférhetnek.
  • Bővíthető és jól konfigurálható: a már meglévő csatolók a Data Synchronizer szoftverfejlesztői eszközén (SDK – Software Development Kit) és nyílt alkalmazás programozói felületén (API – Application Programming Interface) keresztül a vállalati IT-környezet egyedi igényeinek megfelelően testre szabhatóak.
  • Több végpontot kezelő integráció: a Data Synchronizer a több alkalmazásból származó adatokat több célhellyel is szinkronizálja.