Szolgáltatási tippek beszerzők számára

Hogyan tudjuk jobban kiszolgálni belső ügyfeleinket?

Ha Ön beszerzési területen dolgozik, akkor számos ügyfele van. Az Ön által vásárolt termékek végfelhasználói, a menedzsment, a mérnökök, az üzemi dolgozók – ez csak néhány példa azok a belső ügyfelei közül, akik mind jó minőségű szolgáltatást szeretnének kapni. Elvárják, hogy úgy bánjanak velük, mint egy étteremben a törzsvendégekkel, egy hotelben a vendégekkel vagy egy boltban a vásárlókkal.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy manapság az álláshirdetésekben gyakran kiemelt helyen szerepel a beszerzőkkel kapcsolatos alábbi elvárás: belső ügyfelek támogatása a beszerzési folyamat során. Egyre inkább elterjedt gyakorlat az is, hogy ezt a kompetenciát mérik és értékelik az egyéni teljesítményértékelés során, azaz az Ön teljesítményét, vállalati megítélését és hírnevét az is nagyban befolyásolja, hogy Ön milyen szolgáltatást nyújt a belső ügyfeleinek.

Megéri tehát néhány percet szánni annak átgondolására, vajon Ön miként támogatja saját belső ügyfeleit és milyen szolgáltatást nyújt számukra. Érdemes lehet a másik nézőpontját is felvenni, azaz eltöprengeni azon, hogy ha Ön lenne az adott belső ügyfél, akkor mivel lehetne a munkáját beszerzői oldalról megkönnyíteni.

Ez a cikk megismerteti Önt azokkal az egyszerű, ámde nagyon hasznos szolgáltatási alapelvekkel, amelyek alkalmazásával könnyen elégedetté teheti belső ügyfeleit.