Kapacitást bővített a Rondo Kft.

Budapest, 2010. december 3., péntek (MTI)

Csaknem 2 milliárd forintos fejlesztés keretében kapacitásnövelő beruházást hajtott végre a Rondo Hullámkartongyártó Kft. Budapesten.

A társaság pénteki közleménye szerint az év végéig elkészülő új üzemcsarnokkal és a belső transzportrendszerrel készen áll a majdani gazdasági fellendülés következtében fellépő igények kiszolgálására.

A közlemény szerint a hitel és támogatás nélkül elkészült beruházást a cégnél lezajlott stratégiai változások is szükségessé tették, ugyanis a Rondo Hullámkartongyártó Kft. egyre inkább a nagyobb feldolgozottságú termékek gyártását kívánja előtérbe helyezni.

A krízis a társaságot is érintette: a Rondo volumene az elmúlt két évben csökkenő tendenciát mutatott.

A Rondo befektetői bíznak a magyarországi gazdasági fellendülésben, így a kapacitások bővülésében is. Erre felkészülve teremtették meg a cégnél a későbbi gépvásárlások területi feltételeit, valamint korszerűsítették a szállítói pályát. Olyan logisztikai rendszert vásároltak, aminek segítségével jelenősen felgyorsul az elkészült áru mozgatása. A beállított berendezés kíméli az árut, pontosabb kiszállítást eredményez, ami a cég számára egyértelmű versenyelőnyt biztosít.

A Rondo egyik legnagyobb ügyfele már hosszú évek óta a svéd IKEA.

A Rondo Ganahl AG osztrák családi vállalkozás magyar leányvállalata. A magyar piac hatodát látja el hullámlemez termékekkel. Olyan társaságoknak szállít be, mint a Chio, az Electrolux, az IKEA, a Mogyi, vagy a Samsung. A vállalat 180 embert foglalkoztat, beszállítóin és alvállalkozóin keresztül pedig 400-500 család megélhetését biztosítja.

Hirdetés