Átszervezik az Electro World beszerzését

Budapest, 2011. március 10., csütörtök (MTI)
Március végéig befejezi az Electro World a cégcsoport átszervezését, ennek jegyében bezár március 10-én az Electro World Campona – közölte Polgár Csaba, az Electro World Igazgatóságának elnöke csütörtökön az MTI-vel.

A Camponában lévő áruházat – a budakalászi és a Nyíregyházán lévő áruházhoz hasonlóan – a kedvezőtlen bérleti feltételek miatt zárják be, nem hosszabbítja meg az Electro World az egyébként májusban lejáró szerződést a budapesti Camponában. A társaság még további tíz áruházat üzemeltet.

A cég átszervezését követően új arculattal jelenik meg.

Polgár Csaba az MTI kérdésére megerősítette azt a lapértesülést, hogy a társaság februárban csődvédelmet kért.

A cég közvetve részben magyar magánszemélyek tulajdonában van, akik 2009 májusában vásárolták meg a londoni tőzsdén jegyzett Dixons Group International-től az Electro World-öt. A cég az utolsó lezárt üzleti évét 3,75 milliárd forint veszteséggel zárta. Az új tulajdonos egy év alatt 3 milliárd forinttal mérsékelte az üzemi szintű veszteséget.

A korábbi veszteségek egyik forrása a beszerzés volt, ezért Csehországból Magyarországra helyezték át a beszerzés központját. Az idén már 100 százalékban belföldi beszállítókkal dolgozik a társaság a külföldiek helyett. A másik veszteségforrás a régi áruházak rossz bérleti kondíciója. A kedvezőtlen feltételekkel megkötött bérleti szerződések és a túlméretezett, 5.500-6.000 négyzetméter területű áruházak versenyhátrányt jelentenek az Electro World számára – magyarázta Polgár Csaba.

A társaság még az idén szeretné újra tárgyalni a bérleti szerződéseket, mert csak új bérleti feltételek mellett lehetnek nyereségesek az áruházak. Ez a feltétele annak, hogy az Electro World hosszútávon meghatározó munkaadó és piaci szereplő lehessen.

- H I R D E T É S -