Most még érdemes újratárgyalni a bérleti szerződést

Az ingatlanpiaci elemzésekből is látszik 2010 év végére már sok cég felismerte, hogy érdemes még most kihasználni a bérlők számára kedvező piaci feltételeket és új irodát keresni , vagy – amennyiben jelenlegi irodájuk megfelel az igényeiknek – , a meglévő szerződést előnyösebb feltételekkel újratárgyalni.

A világ egyik vezető, Helsinki székhelyű papírgyártó cégének magyarországi képviseletét ellátó UPM Kft. a MOM Park Irodákban hosszabbította meg közel 400 m2-es irodabérletét.

– Alapvetően elégedettek voltunk a mostani irodánkkal, de szerettünk volna körülnézni a piacon. A GVA Robertson segítségével feltérképeztük és összehasonlítottuk a számunkra lehetséges megoldásokat. Mindezek ismeretében továbbra is a jelenlegi irodánk tűnt a legalkalmasabbnak, így itt került sor a szerződés újratárgyalására. A GVA Robertson szakmai tapasztalatának és az irodaház rugalmas hozzáállásának köszönhetően a számunkra legkedvezőbb feltételekkel sikerült megegyeznünk. – mondta el Surányi Éva, az UPM ügyvezető igazgatója.

– A bérlőképviselet mellett szóló három legfontosabb érv a megbízó szempontjából a szakmai felkészültség, illetve a költség- és időmegtakarítás, amelyet tanácsadó bevonásával érhetnek el azok, akik ingatlan keresés- és használattal kapcsolatos stratégiai döntések meghozatalát tervezik. A bérlőképviselet során az ingatlan tanácsadó a piac alapos ismeretében törekszik ügyfele számára a legkedvezőbb konstrukciót megtalálni úgy, hogy az még az ingatlantulajdonos számára is elfogadható legyen. Így történt ez jelen esetben is: a UPM a sikeres tárgyalás eredményeképpen versenyképes feltételeket ért el, és a MOM Park Bérbeadója, az AEW Europe pedig megtartotta egyik jó nevű, megbízható bérlőjét. – fűzte hozzá Papp Róbert, a GVA Robertson irodai részlegének vezetője.

Hirdetés