Szent György Díjat alapított a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara

Április 6-ig lehet jelölteket állítani a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (British Chamber of Commerce in Hungary – BCCH) által újonnan alapított Szent György Díjra. A kamara olyan vezetők jelölését várja, akik példát mutatnak beosztottjaik számára a mindennapokban, és Szent Györgyhöz hasonlóan a nehéz helyzetekben is kitartanak erkölcsi értékrendjük mellett.
A BCCH vezetése 2010-ben döntött úgy, hogy megalapítja a Szent György Díjat, amelynek célja, hogy elismerést nyújtson olyan vezetők számára, akik kiemelkedő eredményeket érnek el az üzleti életben, miközben hűek maradnak azokhoz az elvekhez és értékrendhez, amelyet Szent György állított fel élete során.
„Szent György remek példakép a felsővezetők számára. Élete során kitartott elvei mellett, akkor is, amikor nehézségekbe ütközött vagy hatalmas nyomás nehezedett rá. A legnehezebb helyzetekben is olyan döntéseket hozott, amelyek meggyőződésének megfeleltek, még akkor is, amikor rövid távon ezek feladása lett volna a könnyebb út. Egy vállalat vagy szervezet vezetése során számtalanszor érkezünk hasonló döntésekhez. Az pedig, ahogyan és amilyen következetességgel hozzuk döntéseinket, meghatározza munkatársaink elkötelezettségét, vevőink, partnereink, befektetőink rólunk alkotott megítélését, tehát a vállalat sikerét.” – hangsúlyozta Mikola Gergely, a BCCH elnöke.
“A díj fővédnökeként nagy várakozással tekintek a nyílt, tisztességes és lélekemelő verseny elé, amely méltó Szent György szelleméhez.” – mondta Greg Dorey, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete.
Szent György a magyar kultúrában sárkányölő Szent Györgyként vált ismertté. Számos földrajzi tájat és települést neveztek el róla, mint például a balatoni Szent György hegyet. Legismertebb művészeti alkotásként a Kolozsvári-testvérek szobra őrzi emlékét, amelynek eredetije Prágában található, de másolata megtekinthető Budapesten is a Halászbástya lábánál.
A BCCH Szent György Díját olyan vezérigazgatónak vagy felsővezetőnek ítélik majd oda, aki ezen értékeket hűen képviseli munkája során és magánéletében egyaránt, és ezek mentén viszi sikerre vállalatát. A pályázatokat elbíráló zsűritagok a BCCH vezetői közül kerülnek ki.
Jelentkezési határidő: 2011. április 6. éjfél
A jelölt vezetőknek és vállalataiknak nem szükséges BCCH tagnak lenniük, azonban a BCCH vezetőségi tagjai, a Szent György Díj zsűrije és az ő cégeiknél dolgozók nem pályázhatnak.
A pályázatokat a bcch@bcch.com email címre várják, amelyek terjedelme nem lehet hosszabb 8 oldalnál.
A nyertest 2011. április 16-án 19:00 órakor hirdetik ki a BCCH Szent György Napi Gálavacsoráján a Corinthia Hotel Budapest báltermében.
A Szent György Díjjal kapcsolatos információért keresse fel a BCCH honlapját, vagy lépjen kapcsolatba a BCCH irodával a bcch@bcch.com email címen.

Hirdetés