Beszállítóját vásárolta fel a Henkel

A Henkel 100 százalékos tulajdonosa lett a svájci Purbond AG vállalatnak, mely a teherhordó faszerkezetekhez alkalmazható poliuretán ragasztóanyagok egyik vezető globális beszállítója. A Purbond kezdetben a svájci székhelyű Collano AG vállalat és a National Starch Group 50-50 százalékos tulajdonában volt.

A Purbond AG vállalatot a svájci ragasztóanyag specialista Collano AG és az amerikai székhelyű National Starch Group vegyesvállalataként alapították 2003-ban. A Henkel 2008-ban felvásárolta a National Starch ragasztóanyag üzletágát, mellyel a Purbond részvényeinek felét is megszerezte. 2011 áprilisának elején, a Collano AG vállalatának 50 százalékos felvásárlásával a Henkel a PUR ragasztóanyagok specialistájának egyedüli tulajdonosa lett.

A Henkel a ragasztó- és tömítőanyagok egyik vezető globális gyártója. A Purbond márka a jövőben külön üzleti területként működik majd, és többek között a lakóépületekben, uszodakomplexumokban és sportcsarnokokban, valamint hidakban és szélerőművekben alkalmazható megoldásokkal bővíti a faszerkezetekhez használható termékek kínálatát. A svájci Sempach Stationban működő Purbond kompetenciaközpont fejlesztési, alkalmazástechnológiai és értékesítési funkcióinak működése változatlan marad.

Hirdetés