Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság néven működik tovább a KSzF

2011. május 1-jétől Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) néven, megváltozott feladatkörrel működik tovább a korábbi Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSzF). A szervezet a hatékonyabb és takarékosabb működés érdekében esett át átfogó profiltisztításon.
A KEF a jövőben a minisztériumok és más kormányzati intézmények egyes közbeszerzési és ellátási (épület- és gépjármű üzemeltetés, irodai és műszaki ellátás) feladatait végzi, míg a főigazgatóság profiljába nem illő tevékenységek biztosításáról más állami szervezetek gondoskodnak.

A KSzF működésének ésszerűsítése és optimalizálása érdekében a korábbi működési és szervezeti keretek átszervezése vált szükségessé, hogy a megrendelő szervezetek számára a KSZF az átlátható, gyors és hatékony kiszolgálást biztosítani tudja. Egyes feladatok más szervezethez telepítésével a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nagyobb hangsúlyt fektethet alapfeladataira (központosított közbeszerzés, minisztériumi, háttérintézményi ellátás), és így jobb hatásfokkal tudja azokat elvégezni.

Az informatikai üzemeltetési feladatokat a 100%-os állami tulajdonban lévő Kopint-Datorg Zrt. veszi át, a vállalat ugyanis minden szükséges szakmai kompetenciával rendelkezik a kormányzati informatika működtetésével kapcsolatos feladatok ellátáshoz. Az állami üdülőingatlanok vagyonkezeléséről a jövőben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gondoskodik, az üdülők üzemeltetési feladatainak ellátását pedig a Humán Jövő 2000 Egészségmegőrző és Oktatási Nonprofit Kft.-t keresztül végzi.

A takarékossági célkitűzésekkel összhangban a KEF szervezeti felépítése jelentősen egyszerűsödik, az igazgatóságok és a vezetői szintek száma a megváltozott feladatkörök miatt a KSzF korábbi működési gyakorlatához képest csökken.