Húsz százalék feletti növekedést tervez a Fujitsu Kft.

A Fujitsu Technology Solutions Kft. 22,1 százalékos euróban számolt bevétel-növekedést vár az áprilisban kezdődött idei pénzügyi évében, majdnem a kétszeresét az 2010-es pénzügyi évben elért 12,5 százalékos bővülésnek, a cég a terveit elsősorban a vállalati üzletág megrendeléseinek emelkedésére alapozza.

2011.június 21.(MTI)

Poros Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, anyavállalati előírások miatt több részletet nem árulhat el gazdálkodásukról.
Kifejtette, a vállalatok ugyan az idén is óvatosan költenek, de ahol kell, ott fejlesztenek. Különösen akkor, ha ennek révén költségeket takaríthatnak meg, illetve növelni tudják hatékonyságukat.
Hozzátette, elsősorban a szerverek, tárolók, mobil eszközök és a szolgáltatások területén szeretnék növelni eladásaikat.
Elmondta, az idei első naptári negyedévben 50 százalékkal növelték notebook eladásaik darabszámát, s azt remélik, hogy a 2011-es pénzügyi évben összesen mintegy 8 ezer hordozható gépet értékesítenek.
Az ügyvezető ismertette a Gartner Research előrejelzését, miszerint mobil számítástechnikai eszközökre 2012 első negyedévéig várhatóan több mint 350 millió eurót költenek a magyar piacon, döntően a vállalatok.
Poros Gábor a lakossági piacról elmondta, mivel a Fujitsu nem árul legolcsóbb, belépő szintű termékeket, ennek a szegmensnek az alakulása nem hat különösebben a cég eredményeire.
Jótékonyan hatna viszont bevételeikre az, ha az állami megrendelések felfutnának, itt azonban, más informatikai cégekhez hasonlóan, a Fujitsu is csak abban reménykedik, hogy a második félévben az uniós pénzek révén némileg fellendül a piac, s a kormány is legalább egy-két nagy projektet meghirdet.

Hirdetés