Magyar borok kampánya indul az Egyesült Államokban

Indul a magyar borokat népszerűsítő kampány az Egyesült Államokban július végén vagy augusztusban.

2011.június 29. (MTI)

George Pataki, New York állam volt kormányzója kedden Badacsonyban, a Laposa-pincészetnél tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy tárgyalt már az amerikai-magyar főkonzulátussal a magyar borok egyesült államokbeli bevezetésének stratégiájáról. George Pataki szerint a magyar borok minősége különlegesen jó, ám sajnos nem ismerik külföldön.

Rámutatott: be kell vezetni a magyar borokat az amerikai piacra, lehetőleg három kategóriában – csúcsborok, valamint közép- és olcsó kategóriájúak -, és versenyképessé kell tenni őket a világ többi borával.
Amíg Magyarországnak nincs üzleti stratégiája, és nem exportál borokat a világ első befogadó piacára, addig nem kerül rá erre a “piaci térképre” – hangsúlyozta.

George Pataki elmondta, hogy a tokaji bort kedveli, de finomnak tartja a badacsonyit is.

Monika Ellinggel, az amerikai Foundations Marketing Group elnöke elmondta, hogy már február óta tárgyalnak a magyar borászatokkal, s pályáznak uniós támogatás elnyerésére is.

Tájékoztatása szerint valamennyi magyar borászati régióban élénk az érdeklődés az amerikai piacon való értékesítés iránt, külön megemlítette a tokaji, a szekszárdi, a villányi és a badacsonyi borvidéket.