Tisztességes a dinnye ára

Nem árul beszerzési ár alatt a CBA és az Aldi.2011.augusztus 05. (MTI)
Simonka György, azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy az Aldi és a CBA üzletlánc nagyon alacsony, 35 forintos kilogrammonkénti fogyasztói áron árulják a görögdinnyét, ami Simonka György szerint annyira alacsony, hogy az akár kimerítheti a beszerzési ár alatti értékesítést is.
Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője kedden az MTI-nek azt mondta: egyetlen tulajdonosuk árulta a görögdinnyét néhány napig kilogrammonként 39 forintért, amíg egy nagyobb tételt el nem tudott adni. Ha ezt nem tette volna meg, akkor a dinnye jelentős része megromlott volna, hiszen a rosszabbra forduló idő miatt a forgalom csökkenésére lehetett számítani. A hálózat többi üzletében a görögdinnye normál kilogrammonkénti ára 49 forint, míg akciósan 45 forint. Hangsúlyozta, hogy a 39 forintos ár sem minősül beszerzési ár alattinak.
“Tisztességtelen magatartásnak tartjuk a beszerzési ár alatti fogyasztói árak alkalmazását, nem engedjük meg az üzleteinkben” – hangsúlyozta Fodor Attila.
A CBA üzletei franchise rendszerben működnek, így a termékek jelentős részét a tagok saját hatáskörben árazzák be. Néhány kivétel van, ilyenek például az akciós és stratégiai termékek.
Székács Tibor, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója közleményében azt írta: az Aldi üzleteiben 2011. július 21. és 27. között akciósan 49 forintért kapható a dinnye, az Aldi mind az akció előtt, mind az akció után ennél magasabb áron kínálja a dinnyét. Ennek értelmében az Aldi a meghatározott 45 forintos legkisebb fogyasztói árhatár felett kínál görögdinnyét.
Az Aldi ebből a szempontból is törvénytisztelő magatartást követ, ezért nem értékesít görögdinnyét beszerzési ár alatt. Az üzletlánc törekszik arra, hogy a frissáru készleténél, különösen a zöldség és gyümölcs kínálatában minél magasabb legyen a hazai áruk aránya, ezzel is biztosítva vásárlói számára a hazai ízlésvilágnak megfelelő egészséges élelmiszereket, illetve ezzel is támogatva a hazai termelőket és a magyar munkahelyeket – közölte az ügyvezető.
Hozzáteszi: az Aldi az elsők között vállalta, hogy az áruházainak polcain kínált dinnyét teljes egészében magyar termelőktől származó forrásból biztosítja. “Vállalatunk a dinnye árát a magyar termelők által megajánlott ár alapján képzi, amely biztosítja a hosszú távú és kimagasló kapcsolatot magyar beszállítóival, hiszen a jó minőségű magyar termékek esetében az Aldi beszállítói számára megbízható üzleti partner és biztos felvásárló kíván maradni a jövőben is” – fogalmazott Székács Tibor.

Hirdetés