Három pilléren az Anuga FoodTec

Az élelmiszerek feldolgozása, csomagolása és biztonsága képezi a vásár három pillérét.
Drágulnak a nyersanyagok, és feldolgozásuk egyre fontosabb stratégiai kérdéssé válik az élelmiszerpiac szereplői számára. A nemzetközi élelmiszergyártás minden fontos területét lefedi, beruházások trendjeitől a technológiai fejlesztésekig az Anuga FoodTec szakvásár. A világ legnagyobb 2012. évi élelmiszertechnológiai szakvásárán 35 országból rekord számú, csaknem 1300 vállalat állít ki Kölnben, március 27-30. között.
„Az élelmiszerek feldolgozása, csomagolása és biztonsága képezi a vásár három pillérét” – tájékoztat Kakuk Márta, a kölni vásár magyarországi képviselője. A látogatók megismerhetik a feldolgozás teljes folyamatának minden fázisára kiterjedő integrált és rugalmasan alkalmazható technológiai koncepciókat. Többek között képet kapnak az automatizálás, adatfeldolgozás, vezérlő és szabályozó rendszerek, minőségbiztosítás, szállítási és raktározási berendezések új fejlesztési irányaival.

A résztvevő cégek közül a világpiacon vezető Tetra Pak mellett olyan kulcsszereplők is kiállítanak, mint például Alco-Food Machines, Bizerba, Grundfos, Kronen, Krones, Linde Gas, Mettler Toledo, Multivac és Robert Bosch. Összesen több mint 400 újonc jelentkezett, olyan vállalat, amely most először szerepel majd az Anuga FoodTec katalógusában.

Kakuk Márta rámutat, hogy a legutóbbi, három évvel ezelőtti rendezvényhez képest tizenhat százalékkal növekszik a kiállítók száma. Ezért az eredetileg tervezett nyolc csarnok mellett egy kilencediket is megnyitnak a szervezők. Így összesen 137 ezer négyzetmétert foglalnak el a műszaki újdonságok és innovatív megoldások. A kiállító vállalatok több mint fele külföldi; legtöbbjük olasz, holland, dán, francia, brit, svéd, spanyol és osztrák.

„A piaci szereplők egy része úgy gondolja, hogy csak nagy vállalatok vezetőinek érdemes megnézni ezt a szakvásárt. De kis- és közepes vállalatok szakembereinek is érdemes kilátogatni Kölnbe, mert új, átfogó rendszerek mellett bárhol alkalmazható részmegoldásokkal is megismerkedhetnek” – hangsúlyozza Kakuk Márta.

A gazdag kísérőprogram huszonhét szakmai fórumot kínál időszerű témák és kérdések megvitatására. Napirendre kerül egyebek mellett az emulgeáló technika, ultrahang az élelmiszertechnológiában, hatékony energiafelhasználás, szenzortechnika, hústechnológia, hűtés és fagyasztás.
Több magas színvonalú kongresszust is tartanak, a vásárral egy időben. Egyik a hűtött élelmiszerek előállítását világítja meg, másik a higiéniai technika szerepét az egészséges élelmiszereknél. Külön rendezvényt szentelnek a gyümölcslevek piaci lehetőségeinek, minőségbiztosításának, feldolgozási technológiájának, valamint nyersanyagai beszerzésének.

Két napon át foglalkoznak a csomagolás fenntartható fejlődésével.
Középpontban a bio alapú csomagolóanyagok állnak; használatuk mennyire vált be a gyakorlatban, milyen előnyöket jelentenek, érdemes-e beruházni ebben az irányban?
A kiállítókról, kísérő programok témáiról és előadóiról az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak a vásár honlapján: www.anugafoodtec.de vagy www.anugafoodtec.com

(forrás: Élelmiszer Online)

Hirdetés