Műegyetemi Állásbörze és Külügyi Börze a BME-n

2012. március 6-7-én, egy időpontban és egy helyszínen – a BME K épületében – kerül megrendezésre a 34. Műegyetemi Állásbörze és a 8. BME Külügyi Börze.
Kedden és szerdán ismét megrendezésre kerül az ország legnagyobb állásbörzéje, a Műegyetemi Állásbörze a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemi Központi épületében. Az állásbörze elsősorban a frissdiplomás és diploma előtt álló pályakezdők számára jelent kiemelkedően hatékony karrierépítési lehetőséget, de a szakmai gyakorlati helyet kereső alsóbb évesek is több száz ajánlattal találkozhatnak a két napos rendezvényen. Az állásbörzén meghirdetett szakmai ajánlatok nagyrészt az informatikai, valamint a gépész- és villamosmérnöki végzettséggel rendelkezőknek szólnak, de a kiállító cégek 30-35%-a gazdasági végzettségűek jelentkezését is várja helyszínen. A rendezvény kapuja mind a BME-ről, mind az egyéb felsőoktatási intézményekből érkező hallgatók és végzősök számára nyitva áll.

A Műegyetemi Állásbörze társrendezvényeként megrendezésre kerülő Külügyi Börze célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a külföldi kutatói és tanulmányi ösztöndíjakat, pályázati, szakmai gyakorlati, nyári munka, és utazási lehetőségeket, oktatási programokat, önkéntes lehetőségeket és nyelvtanfolyamokat a BME hallgatói számára – Amerikától Ausztráliáig.

A szervezők március 6-án (kedden), a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap alkalmából egy különleges rekordkísérlettel várják a látogatókat, mely a Magyar Villamos Művek szervezésében és a Balkán Fanatik közreműködésével valósul meg. A 15:00-kor kezdődő, megújuló energiával működtetett Balkán Fanatik koncerthez szükséges 1200 watt energia megtermelésében az MVM által biztosított áramfejlesztő kerékpárok és a látogatók kapják majd a főszerepet.

(MTI)