Több mint félszázezer alkalmazottját biztosítja a Belügyminisztérium

Nyílt közbeszerzésen keres biztosítót a Belügyminisztérium, 58 ezer alkalmazottjának két évre szóló csoportos élet- és balesetbiztosítására, a becsült biztosítási díj 260 millió forint – a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.


 

A biztosítottak: a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervek kiemelt állománycsoportjai, az Országgyűlési Őrség, az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek állományának tagjai.

A biztosító által vállalt életbiztosítási védelem valamennyi országra, a balesetbiztosítási védelem pedig Magyarország és az azzal határos államok területére terjed ki. Utóbbiba beletartozik az ott bekövetkezett balesetek miatt végzett műtétek köre és az ápolási szolgáltatás is.
 

Ajánlatot az tehet, akinek a megelőző 3 évben a nettó díjbevétele – összesen – elérte a 130 millió forintot, ezen belül a csoportos élet- és balesetbiztosításból származó bevétel nem lehet kevesebb 20 millió forintnál.
 

Az ajánlattétel határideje december 27. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, legnagyobb súllyal a biztosítási díj esik latba.

A szerződés megkötésre, az eljárás eredményéről szóló összegezés megküldésének napját követő 11. napon kerül sor.

(MTI – mti.hu)