Ultravékony szigetelőanyagot fejlesztett ki a Lad-Bau Kft.

Ladányi Miklós ügyvezető igazgató elmondta, hogy a milliméteres vastagságú rétegekben alkalmazható kerámiagolyós anyaggal a mérések szerint 20 százalékos energia-megtakarítás érhető el.

A Thermoglett névre keresztelt anyagot csővezetékek és tartályok szigetelésénél is lehet alkalmazni.

A fejlesztésre a családi vállalkozás mintegy hatmillió forintot költött, az anyag minősítése után most kezdi meg a gyártását és a forgalmazását.

Ladányi Miklós kiemelte, hogy az Innovációs díjat is nyert terméküket a Mátészalkához közeli Hodászon lévő telephelyükön gyártják majd, ahol négy-öt embert állítanak munkába.

A  tulajdonos cégvezető kiemelte: az ultravékony szigetelő anyag iránt nagy az érdeklődés a piacon. A hazai megrendelők mellett cseh és román exportra is szállítják majd a Thermoglettet. Hogy milyen mennyiségben és értékben gyártják majd, az a termékbevezetés utáni megrendelés-állománytól függ – tette hozzá Ladányi Miklós.

A Lad-Bau Kft. elődcége 1993-ban alakult, majd a jogutód társaság 2006-tól foglalkozik szigetelőanyag gyártásával, forgalmazásával és fejlesztésével.

A 2013-as évben mintegy 60 millió forint összegű árbevételt ért el a kis cég. Eddig cellulóz alapanyagú szigetelőket készítettek a hodászi telephelyen. Az új, ultravékony szigetelő termékük révén az idén jelentős bevetél növekedésre számítanak.

Ladányi Miklós megemlítette, hogy a családi vállalkozás megalakulása óta nyereségesen dolgozik, az adózás utáni eredményt évről, évre visszaforgatja fejlesztésre, újítások kísérletezésébe. Ennek köszönhető  az új szigetelőanyag előállítása is – mondta.

(MTI – mti.hu, 2014.06.25.)