25 milliárd forintos közbeszerzést ír ki a kommunikációs hivatal

Huszonötmilliárd forintos közbeszerzési keretmegállapodást ír ki a napokban a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, eredményhirdetés augusztusra várható.

Nobilis Márton a Portfóliónak adott interjúban célként azt fogalmazta meg, hogy a reklámköltéseket és a kommunikációs beszerzéseket olcsóbbá tegye az állam, hatékonyabban használják fel a költségvetési forrásokat, és hogy folyamatosan felügyeljék "az eddig sokak által csak találgatott méretű költéseket".

Korábban az éves büdzsé 40 milliárd forint körül volt – azt megelőzően még több -, ennyit költöttek az állami intézmények különböző kommunikációs feladataikra – fejtette ki a hivatal elnöke, hangsúlyozva, hogy most egy 25 milliárd forintos közbeszerzést írnak ki ugyanezen beszerzések és szolgáltatások körére. A 25 milliárdos keret a tender eredményhirdetésétől számított 12 hónapra, illetve a keret kimerüléséig szól.

Hirdetés

A keretmegállapodásnak három nyertese lesz, három ügynökség, amelyek a 25 milliárdos keretből történő minden egyes lehívás alkalmával újra és újra versenyezni fognak, és "mindig a legolcsóbb fog nyerni".

Az új rendszer egyik előnyének tartja, hogy a kis költségvetésű állami intézmények hirdetési igényeit olcsóbban lehet majd lebonyolítani. Azok az intézmények ugyanis – mondta -, amelyek évente csak egy-két alkalommal hirdettek országos fórumokon, soha nem kaphattak olyan kedvezményeket, mint a gyakrabban hirdetők, így lényegében ugyanazt a felületet drágábban vásárolhatták meg.

(MTI – mti.hu, 2015.04.22.)