Szennyezett textíliák szakszerű tárolási és szállítása módja

Szennyezett textíliák esetében különösen fontos a tűzvédelem, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani ezen textíliák tárolási módjára és szállítására.

Bármilyen üzemben vagy műhelyben alkalmaznak olyan anyagokat, amelyek tűzveszélyesek lehetnek. Az üzemi szennyeződéssel, oldószerrel vagy olajjal átitatódott törlőkendők, amelyeket nem légmentesen elzárva tárolnak, maguk is okozhatnak tüzet. Ezért szennyezett ipari törlőkendőket és egyéb üzemi textíliákat kizárólag speciális kialakítású, az üzembiztonsági követelményeknek megfelelő tartályokban szabad gyűjteni és tárolni.

Bizonyított, hogy a MEWA SaCon® biztonsági konténerek munkahelyi tárolása és használata során, a biztonsági utasítások betartása és a konténerek szakszerű alkalmazása mellett, biztonsággal megelőzhetők a tűzesetek. Ezt támasztották alá a németországi, wuppertáli egyetem (Bergische Universität Wuppertal) tűz- és robbanásvédelmi kara által elvégzett vizsgálatok is. A MEWA SaCon® és SaCon fix® rendszer rendelkezik EK műszaki típusvizsgálati tanúsítvánnyal és megfelel a robbanásveszélyes területen használt eszközökkel szemben támasztott követel-ményeknek.

A MEWA SaCon® biztonsági konténerek használatának rengeteg előnye van:

  • különösen ellenálló műanyagból készülnek,
  • légmentesen zárhatók, ezért üzemi tárolásra alkalmasak,
  • gördíthetők és egymásra helyezhetők, egyszóval könnyen mozgathatók és kezelhetők,
  • a MEWA SaCon® biztonsági konténert a berlini székhelyű Német Szövetségi Anyagvizsgáló és -kutató Intézet (BAM – Bundesanstalt für Materialforschung und -prüfung) engedélyezte az ADR (Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló európai megállapodás) előírásai alapján.

MEWA textilmenedzsment
A MEWA Európa-szerte 42 telephelyen nyújt teljes körű szolgáltatást vállalati partnereinek, aki-ket munka- és védőruhákkal, törlőkendőkkel, olajfogó és lábtörlő szőnyegekkel, gépalkatrésztisztító berendezéssel valamint „World Wide Work by MEWA” márkajelzéssel ellátott munkavédelmi eszközökkel lát el. Mintegy 4.900 dolgozójával több mint 172.000 ügyfelet, köztük ipari felhasználót, kereskedelmi vállalatot, műhelyt és vendéglátóipari egységet szolgál ki.

Sajtókapcsolat:
P. Nagy Ildikó,
Live PR, 1112 Budapest, Zólyomi út 33.,
P. Nagy Ildikó Telefon: +36 1 225 7835, mobil: +36 20 223 0421,
e-mail: pnagy[kukac]livepr.hu