Csomagolóanyag gyártó magyar kkv-k egyesítik erejüket

Erőforrásokat és tapasztalatokat egyesít két magyar tulajdonú csomagolóanyagokat gyártó nyomda. A Box Print Kft. hat hónapos előkészítést követően többségi tulajdonrészt szerzett az FSD Packaging Kft.-ben. A két cég hosszú távú együttműködésre készül: év végéig az FSD Packaging beolvad a Box Printbe.

Mindkét cég családi vállalkozásként indult, elsősorban az FMCG szektornak, valamint mezőgazdasági, és egyéb ipari gyártó cégeknek szállítanak be különböző csomagolóanyagokat. A Körösladányban működő Box Print 49 fő álladó munkatársat foglalkoztat, 73-an dolgoznak az FSD Packaging dunaharaszti nyomdájában.

A Box Print jellemzően a nagyvállalati szektort szolgálja ki, termékeik a világ 30 országában vannak jelen az áruházak polcain. A vállalkozás öntapadó címkék és bliszterkartonok sorozatgyártására specializálódott. Tekercses nyomtatású termékeit flexo, íves nyomtatású termékeit pedig ofszet technológiával állítja elő. Éves nettó árbevétele 2015-ben meghaladta az 1,1 milliárd forintot.

Az FSD Packaging széles termékszortimenttel rendelkezik; faltkarton csomagolóanyagok, ofszet kasírozott dobozok, termékek, kereskedelmi displayek, POS és POP termékek fejlesztésével és kivitelezésével is foglalkoznak. A nyomda éves nettó árbevétele 2015-ben meghaladta a 900 millió forintot.

A tulajdonosi kör felismerte, hogy a fenntartható növekedéshez szükséges lépéseket együtt sokkal könnyebben tudjuk megtenni.

Lehetőségünk lesz arra, hogy megismerjük egymás jó gyakorlatait és tanuljunk egymástól. – mondta el Palik Endre, az FSD Packaging alapítója.

Fazekas Attila, a Box Print ügyvezetője hozzátette: – Gépparkunk, ügyfélkörünk és személyi állományunk nagyon jól kiegészíti egymást ahhoz, hogy partnereink igényeit hatékonyabban és szélesebb termékpalettával szolgálhassuk ki. Eddigi sikereinket a stabil partnerkapcsolatokra alapoztuk, a következő időszakban ügyfeleink megtartására és magas színvonalú kiszolgálására fogunk törekedni.

Palik Endre, az FSD Packaging alapítója tulajdonosként és ügyvezetőként továbbra is a menedzsment tagja marad. Mindkét cég irányításában részt vesz Fazekas Attila, aki korábban a Henkelnél szerzett vezetői és csomagolóanyag ipari tapasztalatokat, az elmúlt két évben pedig a Box Print ügyvezetőjeként ért el jelentős eredményeket Szabados Gyöngyvér alapító-tulajdonos mellett.