Tipp médiavásárláshoz: az Állami Számvevőszék 572 sajtótermék 2016-os árait gyűjtötte össze

Ötszázhetvenkettő sajtótermék népszavazási kampányidőszakra vonatkozó hirdetési árjegyzékét tette közzé honlapján az Állami Számvevőszék – közölte a számvevőszék csütörtökön az MTI-vel.

A választási eljárásról szóló törvény szerint az október 2-ra kitűzött népszavazást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely előzőleg eljuttatta hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-hoz. Erre július 12-én 16 óráig volt lehetőség, akik elmulasztották a határidőt, nem tehetnek közzé a népszavazásról politikai hirdetést.

A honlapon 292 nyomtatott és 280 elektronikus sajtótermék hirdetési árjegyzéke található meg. A beérkezett dokumentumokat a számvevőszék a törvényi előírásoknak megfelelő tartalommal, ellenőrzés és változtatás nélkül tette közzé, így a tartalmukért felelősséget nem vállal – jelezték.

Kényelmetlen, de használható a lista médiavásárlás tervezéséhez

Az állam által nyilvánosságra hozott adatbázis jól használható a listaárak előzetes felmérésére még úgy is, hogy nem kereshető, feldolgozott listáról, hanem változó minőségű pdf-ekről van szó. A médiaajánlatokban benne vannak a kontaktok is!