MLBKT: gyorsuló növekedést jelez a júliusi beszerzésimenedzser-index

A júniusinál 3 százalékponttal magasabb, 53,9 százalék lett a júliusi beszerzésimenedzser-index (BMI), ezzel idén hetedik hónapja jelez bővülést, az ütem magasabb a hosszú távú júliusi átlagnál (52,4) és az elmúlt három év átlagánál is (52,2) – közölte hétfőn az MTI-vel a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

A közlemény szerint a felmérésben vizsgált részindexek többsége nőtt júniushoz képest, a változások mértéke az indexek felénél meghaladta az 5 százalékpontot.
A foglalkoztatottság-index értéke 50,0 pont alá került júliusban, az idei értékek eddig három hónap kivételével növekedésre utalnak – közölte a társaság. 2014-2015-ben a foglalkoztatottsági index csak négy-négy hónapban csökkent.
Júliusban már hetedik hónapja emelkedett a termelési mennyiség indexe az előző havi értékéhez képest, és 50,0 pont felett maradva a termelt mennyiség emelkedését jelzi.
Az új rendelések indexe erősebben növekedett, és 50,0 pont felett maradva jelzi, hogy az új rendelések állománya magasabb lett az előző hónaphoz viszonyítva. A mostani érték az ötödik legmagasabb júliusi 1995 óta.
A júliusi szállítási átfutási idő rövidebb lett júniushoz képest, de az ütem rendkívül enyhének mondható, az érték 50,0 ponthoz közeli.

Hirdetés