Beszerzési igazgató jelentette be az új kecskeméti Mercedes gyár hírét :)

Amikor a beszerzési szakma felértékelődik: Markus Schäfer, a Mercedes-Benz termelésért és beszerzésért felelős igazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezet fog a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2016. július 29-én, az új Mercedes gyár bejelentésekor.

Budapest, 2016. július 29. Markus Schäfer, a Mercedes-Benz termelésért és beszerzésért felelõs igazgatója (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezet fog a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2016. július 29-én. Új autógyárat épít a Mercedes kecskeméti gyára mellé. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Budapest, 2016. július 29.
Markus Schäfer, a Mercedes-Benz termelésért és beszerzésért felelõs igazgatója (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezet fog a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2016. július 29-én. Új autógyárat épít a Mercedes kecskeméti gyára mellé.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Markus Schaefer, a Mercedes-Benz termelési és beszerzési igazgatója elmondta, hogy a tervek szerint a beruházást az évtized végére fejezik be. Hangsúlyozta, egy új gyár építése ugyanazon a telephelyen alátámasztja a gyár sikerességét, a 2008-ban alapított kecskeméti gyár nagyban hozzájárult a Mercedes globális sikeréhez, itt több mint félmillió autót gyártottak le.
Kitért arra, hogy múlt hónapban a Mercedesnek sikerült megelőznie minden versenytársát értékesítésben és növekedésben is. De a csúcson fenn is kell tudni maradni, a vállalat élvonalban van a legfontosabb autóipari trendek, az autonóm vezetés, elektromobilitás, konnektivitás területén is – jelezte. Hozzátette, a következő egy évben a Mercedes 10 új modellt fog bevezeti a piacra.