A példaértékű munkaadókat díjazza a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) „Megbízható Munkaadó“ címmel pályázatot hirdet a magyarországi vállalatok számára. A minősítést a Kamara által felkért zsűri olyan vállalatoknak kívánja odaítélni, amelyek példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

Gabriel A. Brennauer, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezető elnökségi tagja, a pályázat bemutatása alkalmából elmondta, hogy a kezdeményezéssel segítséget nyújtanának a jól képzett munkatársak megtartásához és toborzásához. „A magyarországi munkaerőpiaci helyzet új kihívások elé állítja a vállalatokat. A most indított pályázat kapcsolódik a Kamara idei fókusztémájához, amely a szakember-hiány enyhítésére helyezi a hangsúlyt, és konkrét kezdeményezésekkel és eszközökkel kíván a vállalatoknak segítséget nyújtani abban, hogy hosszú távon, képzett és elkötelezett munkavállalókkal dolgozhassanak együtt” – fejtette ki Brennauer.

Steványik Tamás, az Elmű Nyrt. humán erőforrásért felelős igazgatója és a pályzat zsűrijének tagja, kifejtette: „Mint munkaadó, mi örülünk ennek a pályázatnak, hiszen egy ilyen hiteles minősítés is lehetőséget ad a cégeknek, hogy bemutathassák a munkatársak iránti elkötelezettségüket.” Hozzátette: „Bízunk benne, hogy számos cég él majd ezzel a lehetőséggel, hiszen a munkatársakról való gondoskodás a vállalat hosszú távú versenyképességének egyik legfontosabb záloga.”

A „Megbízható Munkaadó” minősítést pályázati úton lehet elnyerni, a címet egy öttagú szakmai zsűri ítéli oda két évre. A pályázóknak hét területen megfogalmazott kritériumoknak kell megfelelniük; mindenek előtt a javadalmazás, a szociális-jóléti juttatások, az egészség és a munkakörülmények, a képzés és továbbképzés, valamint a fejlődési lehetőségek tekintetében.