Sikerrel zárult az IIR Magyarország “Beszerzés 2017” konferenciája

Áprilisban került megrendezésre az IIR Magyarország “Beszerzés 2017” konferenciája, ahol esettanulmányok, hatósági, hivatali és szolgáltatói előadások által kerültek bemutatásra a megváltozott társadalmi és gazdasági környezet hatásai és a beszerzési terület aktualitásai.

A konferencia első napján GlaxoSmithKline Biologicals Kft. képviselői ismertették a globális és lokális beszerzés kihívásait, a szállítói minősítésről pedig a GDF SUEZ Energy Hungary Holding Zrt. beszerzési igazgatójának előadásában hallhattak a résztvevők. A beszállítói kapcsolatok és ennek menedzselése témakörét a Stratis Kft. ismertette a Vendor Relationship Management részletes ismertetésével, míg a DOQSYS Business Solutions Zrt. vezérigazgatója a Software as a Service és a kiszervezések összefüggéseit mutatta be, mint a költségcsökkentés egy lehetőségét.

A Keretszerződések felülvizsgálását megrendeléseknél a Duna-Dráva Cement Kft. jogi képviselője prezentálta, a flottabeszerzést érintő megváltozott attitűdökről a Schneider Electric ZRT. flottamenedzsere beszélt, aki szerint most már kérdésként fogalmazódik meg a vállalatvezetés részéről, hogy „vásárlás, vagy lízingelés” mellett döntsenek?

A közbeszerzéseket érintő Ktb. változásokról az Európai Bizottság közbeszerzési szakértője tájékoztatta a résztvevőket, míg az IT beszerzések kapcsán teret nyert agilis módszertanról a Vodafone Magyarország Zrt. SCM managere osztotta meg tapasztalatait.

A rendezvény második napjának két kulcsfontosságú témaköre a digitális transzformáció és a munkaerő-hiány problémaköre volt.

Gulyás János – Beszerzés.hu

A digitális beszerzés hatásairól, annak előnyeiről és hátrányairól a Beszerzés.hu Tanácsadási üzletág vezetőjétől, Gulyás Jánostól, a rendezvény egyik levezető elnökétől tudhattak meg többet a résztvevők. A folyamatautomatizálás és egyedi ügyféligények változásairól a Jármű Kontroll Magyarország Kft. képviselői beszéltek, a kockázatcsökkentés IT eszközökkel történő megvalósítását a bixbit Zrt. üzletfejlesztési vezetője ismertette.

A munkaerő-hiány hazai tapasztalatairól, a piaci átrendeződésekről és a HR oldalon tapasztalható kockázatokról az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepének vezető elemzője és a Libri Bookline Zrt. HR vezetője tartott előadást. A HR és a beszerzés kapcsolatát a Tesco Globál Áruházak Zrt. CEB Managere ismertette, a Magyar Telekom Nyrt. munkatársai pedig a munkaerő és a specifikus szolgáltatásbeszerzést érintő tapasztalataikról beszéltek.

A nap végén egy kerekasztal-beszélgetés kapott helyet a programban, mely során megvitatásra kerültek azok az aktualitások, melyek jelen piaci viszonyok között releváns és meghatározó jelentőséggel bírnak a vállalatok életében: az elvándorlás és fluktuáció nehézségei.

Amennyiben részt kíván venni a következő évben az IIR éves Beszerzés konferenciáján, hogy naprakész információkkal rendelkezzen a szektort érintő legfontosabb kérdésekről, kísérje figyelemmel az IIR Magyarország honlapján rendezvényajánlónkat.