Energiabeszerzési tendert indít tagjainak az agrárkamara

Villamos energia beszerzésével kapcsolatos tendert indít 2017 őszén tagjainak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a kezdeményezéssel a tagok alacsonyabb áron és kedvezőbb szerződéses feltételekkel juthatnak áramhoz – közölte a NAK az MTI-vel szerdán.

A minél előnyösebb közös beszerzést a kamarai tagok körében végzett, a villamosenergia-fogyasztási szokásokkal és igényekkel, valamint az új kereskedelmi szerződések feltételeire vonatkozó preferenciákkal kapcsolatos felmérés előzi meg a tenderrel érintett energiamennyiségek és a kialakítandó szerződéses feltételek pontos meghatározása céljából.

Az országos adatbekérés az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult villamos energia felhasználó kamarai tagok esetében a NAK portál felületén történik. Ezzel párhuzamosan – az élelmiszeripari cégek esetében a felmérés támogatására – az élelmiszeripari referens hálózat bevonására is sor kerül. Az online felület augusztus 14-től érhető el és várhatóan augusztus 31-ig áll nyitva a kamara tagjai számára.

A tenderen legjobb feltételeket biztosító, nyertes energiakereskedővel a tenderen résztvevő kamarai tagok egyénileg szerződnek, azonban az új kereskedelmi szerződések megkötésében jogi segítséget is nyújt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Hirdetés