Nőtt a globális acéltermelés

A Worldsteel adatai szerint a világ acéltermelése 3,7 százalékkal nőtt novemberben éves szinten, miközben a messze legnagyobb acéltermelő Kínáé elmaradt az átlagtól részben azért, mert az ázsiai ország tavaszig  visszafogta kapacitásait a légszennyezettség mérséklése céljából – adta hírül az MTI.

A Worldsteel több mint 160 acéltermelőt tömörít, tagjai a világ acéltermelésének csaknem 85 százalékát adják. A szervezet honlapjára felkerült adatok szerint a világ acéltermelése 136,3 millió tonnára nőtt novemberben az egy évvel korábbi 131,5 millió tonnáról.

A világ acéltermelésének csaknem felét Kína adja. Az ázsiai  ország novemberi acéltermelése kilenchavi mélyponton, 66,2 millió tonnán állt novemberben, ami azonban így is 2,2 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbi szintet.

Japán novemberi termelése 1 százalékkal 8,7 millió tonnára emelkedett. Az Európai Unión belül a novemberi olasz acéltermelés 3,3 százalékkal 2,2 millió tonnára nőtt, Franciaországé 8,7 százalékkal 1,2 millió tonnára csökkent, Spanyolországé pedig 18 százalékkal 1,3 millió tonnára ugrott. Törökország novemberi acéltermelése éves szinten 7 százalékkal 3,1 millió tonnára emelkedett, az Egyesült Államoké 8,5 százalékkal 6,7 millió tonnára nőtt, Brazíliáé pedig 15,3 százalékkal 3 millió tonnára bővült.

A világ acéltermelése 2016-ban 0,8 százalékkal 1628,5 millió tonnára nőtt, 2015-ben 1622,8 millió tonnát tett ki, 2,8 százalékkal csökkenve az előző évhez képest.

Kapcsolódó hír:

Kína növeli acélgyártását

Kína növeli acélgyártását jövőre és többet fog exportálni az ideinél, miután a belső kereslete minimálisan visszaesik – adta hírül az MTI. A Mysteel Research ágazati elemző cég szakértői azzal számolnak, hogy Kína jövőre 930 millió tonna acélt gyárt, 2,7 százalékkal többet az ideinél.

Hirdetés