Beszerzés 2018 Konferencia

A beszerzésen belül is számos változást indukál a jelenleg itthon és a régióban tapasztalható munkaerő-hiány. Beszerzési oldalról viszont bőven túlmutat a probléma a humán erőforrás nehézségein.

Az üzleti folyamatok beszerzési oldalról kockázatossá válnak?!

Ma már sok esetben a beszerzőknek számításba kell venniük azt is, hogy egyáltalán nem biztos, hogy tudják teljesíteni az adott megrendelést, mert egyszerűen nem érkezik be hozzájuk a gyártáshoz szükséges alapanyag határidőre, vagy kisebb mennyiség érkezik meg a megrendelthez képest, mindemellett esetleg csak magasabb áron tudják mindezt beszerezni (hiszen már a beszállítók sem tudják teljesíteni a megrendeléseket).

Továbbá a növekvő bérköltségek és a nem tervezhető kiadások kétirányú kockázatot is eredményezhetnek: alultervezés költségek szempontjából, vagy fölültervezés, mert a termék, vagy szolgáltatás versenyképessége is romlik, ha a bizonytalanságok miatt túlárazzák a terméket, vagy szolgáltatást.

Különböző módon próbálják kezelni a vállalati beszerzők a kialakult helyzetet, melynek egyik módja az új és távoli beszállítók bekapcsolása a folyamatba. Míg korábban azért vontak be újabb és újabb beszállítókat az ellátási láncba, hogy csökkentsék a kockázatot, most úgy látják a beszerzők, hogy éppen azért növekszik a kockázat, mert eddig nem ismert partnert, esetleg távoli, más kultúrából érkező beszállítót alkalmaznak.

Mindemellett az automatizálással, a beszerzési folyamatok elektronikus útra terelésével is kiváltható bizonyos mértékben a jelenleg tapasztalható munkaerő-hiány, hiszen a szoftveres támogatás meggyorsíthatja, egyszerűsítheti a beszerzés munkáját, és a folyamatok újragondolásával, átalakításával hatékonyságnövelést, így az optimalizáció által megtakarítást, és haszonnövelést is elérhetnek.

A fentebb említett témák kapcsán az IIR Magyarország 2018. április 11-én idén is megrendezi a Beszerzés című konferenciáját, mely során számos, a témában elismert szakember tart előadást. Többek között a megváltozott társadalmi és gazdasági viszonyokat veszi sorra rendezvény vállalati ESETTANULMÁNYOK hatósági, hivatali, szolgáltatói előadások által választ keresve a felvetett kérdésekre.

A részletes programért látogasson el az IIR Magyarország honlapjára!