Karfával az egészségért!

Az ülő munkának sajnos  vannak egészségügyi kockázatai – ezért is fontos, hogy hogyan és főként min ülve dolgozzuk le azt a 8-10 órát naponta. Talán meglepő is, de még egy karfa jó beállítása is sokat segíthet rajtunk és gerincünkön. Partnerünk lent közölt cikke ezt mutatja be. (Szponzorált tartalom)

Így menti meg egy jó karfa a napodat

Nem szeretnénk nyomulni, de most bele fogunk könyökölni a napodba. Persze csak a jó ügy érdekében, hiszen ezzel is harcolunk a váll- és nyakfájdalmaid ellen.

A karfáról

Ha ide kattintottál, biztosan érdekel, hogy jól ülj, és nem mellesleg ne is halj bele az ülőmunkába. Biztos sok cikket olvastál már az aktív ülésről és a legkülönbözőbb ergonómiai kérdésekről és életmentő termékekről. Ezekben bőven esik szó például a mechanikákról, de ritkábban szólunk a karfákról, amik szintén a fájalommentesség őrei. De hogyan?

Nem is gondolnád, milyen fontos egy jól beállított és kényelmes karfa. Kezdjük először azzal, hogy

  • ugye a te karfád és az asztallap síkja megegyező magasságban van? (és nem alatta, hogy be tudd tolni az asztal alá a széket)
  • és elég puha és kényelmes a TOP-ja, hogy ne fájjon a rajta levő könyököd? (mert ugye rajta van…)
  • azt meg már mondani se kell, hogy széltében, hosszában is állítható a saját igényeidhez (és be is van állítva, ugye?)

De alapokon túllépve jöjjön az elmélet. A karfák nem csak azért vannak a székeden, mert “szokásos” velejárói egy operatív görgős széknek. Fontos feladatuk van: tehermentesítik a váll-övedet, és ezen keresztül a nyakadat.

Harc a fájdalom ellen

Kevesen tudják, de a megfelelően magasra emelt karfa nem elsősorban kényelmi szempontokat szolgál, hanem azért van, hogy a felkarodat segítve tehermentesítse a vállaidat.

Szokott fájni a vállad a munkanap végére? Könnyen lehet, hogy egy jól beállított karfa segíthetne ezen…

De itt van a második nagy tévedés is: a nyakfájdalmaidat nem (csak) a fejtámla fogja eltüntetni. Fontos tudni ugyanis, hogy az elsősorban komfort-szempontokat szolgáló fejtámaszok nem segítenek sokat a nyakfájás ellen. Az ugyanis az esetek többségében a váll-övből sugárzik ki, aminek tehermentesítését pedig mi végzi? Persze, hogy a karfa!

Mit kell tennem?

Nem véletlen, hogy még a legegészségesebb székeinken, a SpinaliS modelleken is van karfa!

Nagyon fontos a próba!

Ahogy nincsen olyan szék, ami mindenkinek megfelel, úgy nincsen olyan karfa sem, ami mindenkinek tökéletes, ezért van bemutatótermünkben számtalan féle. Csak arra várnak, hogy kipróbáld őket.

Gyere be hozzánk 10 és 18 óra között a Szekszárdi utca 13-ba, és adunk egy nyomtatott Irodabutik Magazint is, hogy szintet léphess!

Irodabutik