Inspirálódjon Ön is velünk a 26. MLBKT Kongresszuson!

Az MLBKT éves kongresszusa minden évben az aktuális trendeket és a szakma legfontosabb kérdéseit járja körbe azért, hogy az ellátásilánc-menedzsmenttel foglalkozó vállalati szakemberek, logisztikai, beszerzési, termelési vezetők naprakész tudással térjenek vissza a munkájukhoz. A gálavacsora, a szórakoztató programok és a networking lehetőségek pedig igazi társasági eseménnyé varázsolják a kongresszust. November 14. és 16. között ez vár Önre az összekapcsolt ellátási láncok és a Logisztika 4.0 jegyében.

Milyen kérdéseket feszeget idén a kongresszus?

A nyitó plenáris ülésen Vakhal Péter, a KOPINT-TÁRKI Konjunktúrakutató Intézet tudományos munkatársa arról tart előadást, hogy hol helyezkedik el Magyarország a regionális beszállítói láncban, és hogy milyen feltételei vannak a feljebb lépési lehetőségeknek. Az Ipar 4.0 mítoszairól és a valóságról tart előadást Tunkel Richárd, a Reach Solutions Kft. alapító és technológiai igazgatója, aki többek között azt feszegeti, hogy a logisztika területén „örökölt gépsorok” beilleszthetőek-e a digitális technológiákba, valamint, hogy hogyan fogható fel a „data artist”, mint a digitalizációval kapcsolatban felmerülő új szerepkör. Bányai Kornél, a Rockwool Hungary Kft. ügyvezetője pedig a Selyemút történetéről, vagyis a nemzetközi kereskedelmi útvonalak kialakulásáról és fejlődésének jellemzőiről ad részletes történelmi áttekintést.

(Forrás: MLBKT)

Szóba kerülnek egyedi, máshol kifejtetlen témák is

Gergely Linda, az Airmax Cargo Budapest Zrt. légi osztályvezetőjének és Dr. Kovács Beáta, a KSB’98 Tanácsadó Kft. ügyvezetőjének érdekfeszítő előadásából megismerhetjük az élőállat logisztika általános szabályait és specialitásait. Az előadók mindezt megtörtént esetekkel fűszerezik. Haiman Ferenc, a Quick Service Logistics Hungaria Bt. ügyvezetője a gyorséttermek gyors logisztikájába vezeti be a résztvevőket, akik többek között arról hallhatnak, hogy a franchise rendszerben működő gyorséttermi és kávézó láncok tevékenységét milyen teljesítmény-mutatók alapján és hogyan lehet folyamatosan mérni.

(Forrás: MLBKT)

Itt nemcsak tanulni, hanem szórakozni is lehet

Például a Mediastorm szimulációs játékkal, amelynek során a résztvevők egy képzeletbeli, CNN-szerű newsroomba kerülnek.

A médiapiac különböző szereplői bonyolódnak vitába egymással, közéleti döntéshozókkal és magánember érintettekkel – ezáltal válik teljessé a spektrum a játék számára. Az intenzív vita rávilágít e szereplők különböző médiapiaci működési logikájára, egyéni és szervezeti érdekek közti különbségre. Egyben vitaélményt kínál a szimuláció, ahol végre mindenki kipróbálhatja régóta betározott technikáit rizikó nélkül. A játékvezetők – Feledy Botond és Virágvölgyi István – korábban az MTI hírügynökségi szerkesztőségvezetői voltak, azóta számtalan alkalommal vezették e szimulációt, így most elérkezett a lehetőség a logisztikai társaság számára is, hogy kipróbálják magukat a médiaetika és tárgyalástechnika e közös metszetében!

A 15 fős szimulációs gyakorlat során szerepkártyák segítik a résztvevőket a vitában. A jelentkezés módjáról később adunk tájékoztatást!

A bankett is kiváló szórakozást biztosít, emellett alkalmat ad a kötetlen ismerkedésre. Az MLBKT a három nap alatt további networking lehetőségekkel is készül.

Hamarosan kiderül, hogy kiket díjaz idén az MLBKT elnöksége

A szervezet elnöksége hagyományosan az éves kongresszuson adja át Az Év Logisztikai Menedzsere, Az Év Beszerzési Csapata, valamint a Logisztikai Kiválóság Díjat. A nevezés már lezárult, novemberben a díjátadó plenáris ülésen megtudhatjuk, hogy az idei évben kik nyerték el a díjakat.

 

A konferenciára ide kattintva tud regisztrálni!