Tenderen keresett új telephelyet a STILL

A STILL Villástargonca Kft. azzal a kihívással találta szemben magát 2018 elején, hogy jelenlegi környei telephelyén nem adottak a további növekedés lehetőségei. Az elmúlt hónapokban a RE-solution Consulting (REscon) ingatlanszakértőinek közreműködésével kereste a cég az ideális telephelyet.

A STILL már régóta villástargoncák, raktártechnikai targoncák, szállítókocsik és automatizált intralogisztikai rendszerek egyik vezető szállítójának számít. A Magyarországon 95 főt foglalkoztató vállalkozás 9 milliárd forint feletti árbevételt ért el tavaly.

Olyan új telephelyet keresett a STILL, ahol a raktározás és a szervizüzem mellett az irodai dolgozók kényelmes elhelyezése is biztosított. Elvárás volt, hogy az ingatlan kamionnal könnyen megközelíthető legyen, és korszerű infrastruktúrával rendelkezzen.

„A tendereztetés az általunk készített „Ideal Space Plan”-t és az „Ideal Tech Spec”-et tartalmazó, 13 oldalas részletes angol nyelvű dokumentáció segítségével történt. A nyertes pedig a Leier Cégcsoport lett, aki vállalta, hogy Tatabányán elhelyezkedő telkére 2019 utolsó negyedévére megépíti a STILL új magyarországi központját.” – mondta el a keresés folyamatáról Saly Miklós, a REscon társtulajdonosa.

A keresés során két különböző alternatívát kellett megvizsgálnunk. Van-e a körzetben kész vagy átalakítás után alkalmas ingatlan, vagy érdemes-e a cég saját igényeire fejlesztetni? Tizenkét különböző lehetőséget vizsgáltunk meg, néztünk ipari parkon belüli lehetőségeket, telkeket és kész ingatlanokat is. Végül öt helyszínre kértünk be ajánlatot is. A keresés időigényes volt, mert összetett igényekre kellett ideális megoldást találni. Végiglátogattunk több polgármestert is, hogy helyi lehetőségekről érdeklődjünk.

A hazánkban 1985 óta sikeresen működő vezető építőanyaggyártó cég 7 országban, mintegy 40 működő telephellyel rendelkezik. A győri központú vállalat sikeresen tevékenykedik Nyugat-Magyarországon az autós üzletágban is (BMW, Mini, Skoda és Hyundai márkakereskedéseket, ill. szervizeket üzemeltet), 2006 óta pedig az ingatlanbefektetés – fejlesztés, -hasznosítás területen is kiemelt szerepet tölt be. A Leier Ingatlan színvonalas irodákat, üzlethelyiségeket, exkluzív lakásokat és modern ipari ingatlanokat fejleszt és kínál bérlésre.

A 2019 végéig felépülő, nagyságrendileg 3000 m2-es épületben modern dokkolórendszer, darupálya és festőkabin is kiépítésre kerül majd. A területen belüli beléptetés és belső útvonalhálózat szintén a STILL egyedi igényeit fogja tükrözni. A Leier győztes ajánlata rendkívül magas műszaki színvonalat képvisel, és a környezetre is figyel: hőszivattyús rendszer fogja biztosítani az épület fűtését. A műszaki kivitelezést szintén a REscon felügyeli majd – tette hozzá Bakos Kristóf, a REscon társtulajdonosa.