Beszerzés 2019 Konferencia

„Lassan oda jutunk el, hogy a cég működését veszélyezteti a munkaerő-hiány”.

Nagyon gyors, totális átállás szükséges a beszerzésben, mivel megváltozott a piac, így változnak a beszerzői feladatok is. Ma létfontosságú kérdéssé vált, hogy hogyan lehet alternatív szállítókat találni, akik ki tudják szolgálni az igényeket, hogy a vállalatok egyáltalán képesek legyenek határidőre teljesíteni a partnerek megrendeléseit.

Ma a vállalatok többsége a kiszolgálásra fókuszál, nem elsősorban a beszerzés fejlesztésére.

Jelenleg a költségcsökkentés azért kerül egyre inkább előtérbe, mert a magasabb beszállítói költségeket a vállalatoknak be kell építeni a termékek és szolgáltatások árába, ráadásul az amerikai-kínai vámháború, a brexit és az európai klímaváltozás vállalatokat sújtó terhei is tovább nehezítik a kialakult helyzetet, hiszen növelik a nyersanyag-árakat.

Az egyik „járható út”, hogy a nagyvállalatok újabb partnereket kapcsolnak be az ellátási láncba, ami viszont többletterhet ró a beszerzőkre a folyamatos tendereztetés miatt, mindemellett növeli a bizonytalanságot és a vállalatok kiszolgáltatottságát a tény, hogy eddig ismeretlen távoli beszállítókkal kell együtt dolgozniuk, ami egyre növekvő (pénzügyi és nem csak pénzügyi) kockázatot is rejt magában.

Látszik viszont egy kedvező tendencia, történetesen, hogy a kezdeti nehézségei után csökken a szakadék az ázsiai és az európai beszállítók között, hisz megismerik egymás elvárásait a partnerek, így az ázsiai beszállítók esetében lerövidülnek a termelési és szállítási lead time-ok.

A másik esetleges megoldás, amit a nagyvállalatok választanak, hogy amit lehet, azt automatizálnak, egyszerűsítenek a vállalati folyamatokban, így növelve a hatékonyságot, minimalizálva a manuális munkát és kezelve a humánerőforrás hiányát. A konferencia választ keres arra, hogy miként lehet gyorsítani, egyszerűsíteni, gördülékenyebbé tenni a beszerzési folyamatokat az automatizálás által, továbbá, hogy hol tudja segíteni a hatékonyságnövelést a mesterséges intelligencia és mely területeket, részfolyamatokat tud támogatni a robotizált technológia.

E két megoldás együttes alkalmazása sikert eredményezhet és kiutat jelenthet a jelenlegi, koránt sem egyszerű helyzetből beszerzői oldalról, illetve a cégek működésének egészét tekintve.

Többek között ezeket a megváltozott társadalmi és gazdasági viszonyokat veszi sorra vállalati ESETTANULMÁNYOK, független szakértői és szolgáltatói előadások által választ keresve a felvetett kérdésekre az IIR Magyarország Beszerzés 2019 című konferenciája 2019. március 26-án Budapesten.

A részletes programért látogasson el az IIR Magyarország honlapjára!

(Szponzorált tartalom)

- H I R D E T É S -