Fizikai well-being biztosítása egy jó beszerzési döntéssel

Az irodai well-being (jólét/jóllét) megteremtése az eredményes és hatékony munka egyik meghatározó feltétele – épp ezért az ehhez szükséges fizikai eszközök (irodai székek és asztalok) biztosításán keresztül a beszerzőnek is komoly hatása lehet erre.

Tudjuk, hogy amikor Önnek felelős beszerzőként az irodabútorok kiválasztásáról kell döntenie, a korrekt ár-érték arány és a megbízható beszállító mellett egyéb szempontokat is mérlegelnie kell.

Az irodai székek és asztalok beszerzésekor nem szabad elmenni a mellett a tény mellett, hogy hazánkban az elmúlt 10 évben megnégyszereződött a gerincbetegségekkel küzdők száma.

Ennél is elkeserítőbb tapasztalat, hogy a különféle gerincpanaszokkal és nyaki fájdalmakkal már nem csak a “40+-osok” küzdenek, hanem a fiatalabb, 20-as, 30-as korosztály is. Sajnos körükben is egyre gyakoribb az ilyen panasz.

A KSH legutóbbi felmérése is alátámasztja ezt a tényt, ugyanis a táppénzes hiányzások 25 százalékát az üléssel összefüggésbe hozható mozgásszervi betegségek adják.

Talán ezért is kap az utóbbi időben kiemelt figyelmet az ún. irodai well-being, ezen belül is a fizikai jóllét, és az ezt biztosító irodai eszközök köre.

Mit is jelent ez pontosan, és hogyan kapcsolódik a beszerzéshez?

Ahhoz, hogy a dolgozó jól érezze magát a munkahelyén, nem csak a vezetői stílusnak, a bent uralkodó hangulatnak, hanem az őt körbevevő közvetlen munkakörnyezetnek is kiemelt szerepe van.

Ha abból indulunk ki, hogy egy dolgozó átlagosan napi 8-10 órát ül a számítógépe mellett, akkor nem meglepő, hogy az egészségmegőrzés szempontjából a legnagyobb szerepe az irodai széknek és az irodai asztalnak van.

Egy rossz székválasztás számos betegség forrása lehet

A folyamatos “passzív” (mozdulatlanul, görnyedten történő egy helyben) ülés a gerincbántalmakon túl elhízást, visszérpanaszokat, keringési zavarokat, térdfájdalmakat, valamint rossz tartást és izomerő-csökkenést okozhat.

Ez pedig azonnal visszahat a vállalat termelékenységére. Hiszen egy táppénzen lévő dolgozó nem csak bevételkiesését okoz, hanem még költséget is termel.

Ezért, amikor Ön irodai székek beszerzéséről dönt, célszerű olyan megoldásban gondolkodnia, amely egészséges ülést, kényelmes komfortérzetet ad a dolgozóknak az egész napos munka során, és megvédi őket az ülőmunka okozta betegségektől.

Ilyen szék például a SpinaliS szék is, amely képes biztosítani az aktív ülést, így minden hagyományos forgószéknél vagy ergonomikus széknél jobban őrzi a dolgozók egészségét.

A SpinaliS székek alapötlete az, hogy ülés közben is mozgásban tartsa a testet, tulajdonosát arra “kényszerítik”, hogy saját magát tartsa egészséges pozícióban.

A SpinaliS szék legszembeötlőbb tulajdonsága, hogy ülőlapja nem stabil.

Bármennyire is fura, és bizonytalan érzetet ad ez a megoldás, használója ösztönösen érez rá arra, hogyan egyensúlyozza ki magát. Teste ezért saját magát hozza egészséges, egyenes pozícióba, ezzel védve a gerincet és a medence-övet.

A SpinaliS székek nem csak ergonomikus voltuk miatt örvendenek nagy népszerűségnek: színekben és formákban is képesek alkalmazkodni bármilyen irodai környezethez.

A SpinaliS termékpalettát ide kattintva tudja megtekinteni ››

Ha szeretné kipróbálni, rendeljen tőlünk ide kattintva egy 1 hetes, minden kötelezettségtől mentes próbaidőszakra próbaszéket ››

A jó irodai asztal megválasztása legalább ilyen fontos

A másik fontos kérdés az egészségmegőrzés és a fizikai well-being szempontjából az irodai asztal kérdése. A rengeteg jó alternatíva közül mi az emelhető magasságú asztalokat javasoljuk partnereinknek.

Ennek oka, hogy a saját tapasztalataink és vásárlóink visszajelzésével, miszerint egy állítható magasságú asztal nagyobb mozgásteret ad a dolgozónak, hogy munkáját kényelmesen és egészségesen végezze. Saját döntése és komfortérzete szerint dolgozhat állva vagy ülve.

Emelhető asztalaink közül a jelenleg legkedveltebb típusok a 68 és 120 cm-es teljes magasság között állítható, 70 kg teherbírású asztalok, melyhez 10 színben elérhető a 160*80 cm-es méretű munkalap, színazonos laminált összekötő homloklappal a lábak között.

Asztalainkat bármilyen egyedi méretben és színben is rendelheted, hiszen saját gyártásban készítjük őket, kifejezetten a te igényeidhez szabva.

Az emelhető asztalok egészséges előnyei közé tartozik, hogy az állva végzett munka szinte teljesen kizárj a stroke kockázatát. Ülő helyzetből felállva azonnal megmozgatja az izmokat és élénkíti a keringést. Így több oxigén jut az agyba, s kevéssé lesz fáradékony, dekoncentrált a dolgozó.

Ha a test nem görnyed egész nap egy fix íróasztal mögött, megszűnnek a váll- és nyakpanaszok is, hiszen egy magasra állított asztalra támaszkodni is lehet.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy egy ilyen stílusú irodabútor hozzájárul a trendi, modern és előremutató irodai munkavégzéshez, Így a fizikain túl lelki well-beinget is biztosít a kollégáknak.

Az emelhető asztalokról ide kattintva tudhat meg többet ››

 

Ha Ön is igénybe venné a Nietsch Kft. szakértelmét, forduljon bizalommal Nietschné Gadányi Máriához, a cég ügyvezetőjéhez az info@nietsch.hu címen.

 

Elégedett és egészséges dolgozókat kíván Önnek a Nietsch Kft. nevében

Nietschné Gadányi Mária

irodabutik.hu

(Szponzorált tartalom)