Mi kell a beszerzőnek 2019-ben?

Az MLBKT immáron hagyományosnak számító tavaszi beszerzési konferenciája idén 2019. május 15-én kerül megrendezésre a Fundamenta konferencia központ új épületében. Az idei témánk: „Oldjuk meg az erőforráshiányt!”.

A délelőtt folyamán plenáris előadásokkal várjuk a közönséget, délután pedig az interaktivitásra helyezzük a hangsúlyt. Két párhuzamos szekcióban gondolatébresztő témafelvezetésekkel készülnek előadóink, melyet a szabad kérdezés, a közös eszmecsere és a gondolatok megosztása követ.

A rendezvényt Giltán Tivadar az MLBKT BVK elnöke, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. beszerzési és üzemeltetési igazgatója nyitja meg köszöntőjével, majd őt követően nyitóplenáris előadóink színes és változatos előadásokkal készülnek.

Orbán Krisztián, Oriens Hungary Prague az átalakuló világgazdaság nyomán felmerülő veszélyekre és lehetőségekre hívja fel a figyelmet „Merre tovább Magyarország?” című előadásában.

Sokan sokfélét állítanak a körforgásos gazdaságról, de hogyan is alkalmazható ez a koncepció a beszerzés területén? Miből áll a fenntartható beszerzési szemléletmód? Horváth Áron a Deloitte Belgium, vállalati fenntarthatóság szakértője és Lukács Ákos a Deloitte Magyarország, fenntarthatósági üzletágvezetője ezekre a kérdésekre is választ ad prezentációjában.

Motiválás, munkaerőmegtartás, karrierút biztosítása

A beszerzés humán aspektusai szekcióban három sarkallatos probléma kerül feldolgozásra. Juhos Andrea az LHH Magyarország ügyvezető partnere azt boncolgatja, hogy a beszerzésből, mint szakmából milyen továbblépési lehetőségek léteznek és az automatizáció korában a szakemberek mit tehetnek annak érdekében, hogy megőrizzék alkalmazhatóságukat.

Trybek Gábor a Business Lease Hungary kereskedelmi igazgatója előadásában a céges autót, mint a motiválás egyik tényezőjét helyezi a középpontba és az ügyféligények teljesebb kiszolgálása érdekében vizsgálja a gépjárműflotta menedzselését és az esetleges fejlesztési irányokat.

Hollósi Andrea a Telenor Magyarország Zrt. beszerzési vezetője a beszerzők beszerzéséről, a megfelelő humánerőforrás megtalálásának és megtartásának kihívásairól, egy-egy állás vonzóbbá tételéről beszél.

Kontrollálás, kockázatkezelés és költségmenedzsment

Kétségtelen, hogy a vállalatokat a humánerőforrás szűkössége sújtja a leginkább, azonban a kapacitáshiány, a nehézkes alapanyag-ellátás, az ellátási lánc zavartalan működtetése és a vállalati költések alacsony szinten tartása komoly kihívások elé állítja a beszerzői társadalmat is.

A beszerzési kontroll és kockázatmenedzsment délutáni interaktív szekcióban a fenti három terület kerül megvitatásra. Werle Zoltán az IFUA Horváth&Partners vezető tanácsadója feltárja a KPI-ok és a Beszerzés 4.0 összefüggéseit. Témafelvezetésében beszél a KPI-ok átalakulásáról, a digitalizáció és optimalizáció hatásairól, a vizualizáció fejlődéséről és következményeiről a beszerzési vezetőkre nézve.

Dila Zoltán a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. kontrolling igazgatóságának kiemelt kontrollere a beszerzési folyamatok digitalizációjáról beszél, érinti a beszerzést támogató digitális megoldásokat és azok integrálási problémáit.

Ellentétben sok más klaszterrel az auróiparban a kockázatkezelés és az erőforrások szabályozott kezelése nem csupán a cégek saját jól felfogott érdeke, hanem szerves része az iparágra vonatkozó szabvány- és követelményrendszernek. Dr. Csendes Csaba a Valbridge Holding Zrt. CEO-ja az ellátás kockázatának fontosságát, a költségmenedzsment hatékonyságát fejtegeti.

Gondolkozzunk közösen másképpen!

Záróplenáris ülésünk sztárvendég előadója Végh József, túsztárgyaló, klinikai pszichológus, aki rávilágít arra, milyen szerepet játszik a kapcsolati viszony egy tárgyalás során. Az előadásban tippeket kaphatunk arról, hogyan kommunikáljunk tudatosan és hatékonyan, mire figyeljünk oda az egyes kontextusokban és hogyan kezeljük érzelmeinket.

 

Készüljön Ön is kérdésekkel a fenti témákban délutáni szekcióinkra és ossza meg velünk gondolatait Interaktív beszerzési konferenciánkon 2019. május 15-én!

Váltsa meg jegyét még ma!