A beszerzésen belül is számos változást okoz mind a mai napig a covid világjárvány és az ezzel járó olyan hatások, amelyeket még soha nem tapasztaltunk. Többek között például súlyos konténerhiány alakult ki, ami alaposan megnehezítette a logisztikában szereplők dolgát, ezt tetőzte Szuezi-csatornába beszorult teherhajó esete. Az árak teljes mértékben elszálltak, illetve a tengeri útvonalak kapacitása is nagy problémát jelent. A helyzet a jóslatok szerint nemhogy jobb, de valószínűleg egyre rosszabb lesz.

Mindeközben szárnyal az E-kereskedelem Magyarországon. Immáron harmadszor múlta felül korábbi rekordját az internetes csomagküldés és értékesítés. Örülhetnek tehát a webshopok, hiszen a koronavírus láthatóan felgyorsította az E-kereskedelem térnyerését.

A logisztikai szektorban vajon milyen mértékben léptek be az informatikai innovációk? Itt is hatalmas jelentősége volt a különböző digitális megoldásoknak? Hogyan és milyen eredménnyel tudták teljesíteni az egyes piaci szereplők a koronavírus hullámait?

Ezekre és más aktualitásokra kaphat választ az idei Beszerzés Konferencián, amely November 30-án kerül megrendezésre az IIR Magyarország szervezésében.

Az előadó szakemberek gondoskodnak az aktuális kérdések megválaszolásáról. Szó lesz beszerzési stratégiákról, jelenlegi trendekről, mint például a digitalizáció nyújtotta lehetőségek megfelelő kihasználásáról. A hatékony beszerzés érdekében a résztvevők új dolgokat tudhatnak meg kategóriamenedzsment, illetve költség- és kockázatmenedzsment témakörökben is. Továbbá a pandémia okozta változó beszerzési trendek, a munkaerő toborzás és az offline értékesítés kérdése is helyet kapott az esemény programjában.

A hatékony beszerzést elősegítő folyamatoptimalizálásról és a beszerzésben megjelenő mesterséges intelligenciáról a Konica Minolta Magyarország folyamat tanácsadójától, Gál Andrástól hallhatnak a résztvevők. Beszélni fog arról is, hogy mely folyamatokat lehet automatizálni a beszerzés során, illetve mindez hogyan tud megfelelni az ügyféligényeknek.

A rendezvény részletes programját és előadói körét megtekintheti az IIR Magyarország honlapján.

HirdetésBeszerzői Bár 4.0 Budapest, 2022.10.13.