Februárban harmadával nőtt a chipek eladása a világon

Februárban a félvezetők globális értékesítése 32,4 százalékkal, 52,48 milliárd dollárra ugrott éves szinten a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA adatai szerint.

Januárral összevetve a növekedés 3,4 százalék volt.

John Neufer, a SIA elnök-vezérigazgatója elmondta: “a globális chipeladások továbbra is magas szinten maradtak februárban, amikor már a tizenegyedik egymást követő hónapban mértek több mint 20 százalékos éves szintű növekedést”. Hozzátette, hogy az amerikai kontinensen az eladások továbbra is felülmúlták a többi regionális piacot.

Februárban Észak- és Dél-Amerikában 43,2 százalékkal, Kínában 21,8 százalékkal, Európában 29,3 százalékkal, Japánban 21,6 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kína és Japán nélkül) 41,4 százalékkal nőtt a félvezető értékesítés éves összevetésben.

Januárhoz képest Észak- és Dél-Amerikában 3 százalékkal, Japánban 1,3 százalékkal, Kínában pedig 2,3 százalékkal csökkentek az eladások februárban, miközben Európában 1,4 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 18,6 százalékkal nőttek.

A SIA az amerikai félvezetőgyártó ágazat körülbelül 98 százalékát és a világ nem amerikai chipgyártóinak mintegy 65 százalékát képviseli.

MTI
Címlapfotó: Pixabay from Pexels

- H I R D E T É S -