Június 20-ig várja a Volánbusz az autóbuszgyártók ajánlatait

A távolsági forgalomban is folytatódik az állami autóbuszpark megújítása: 25 új, korszerű, EURO 6 környezetvédelmi besorolásnak megfelelő motorral felszerelt, kéttengelyes, szóló autóbusz beszerzésére írt ki közbeszerzési eljárást a Volánbusz Zrt. az MTI-nek küldött hétfői közleménye szerint.

A kényelmes és biztonságos utazás biztosítása mellett a társaság kiemelt célja továbbra is az utasigények minél magasabb szintű kiszolgálása, a szolgáltatási színvonal emelése.

A Volánbusz a most megjelent pályázaton távolsági kivitelű, minimum 49 utas szállítására alkalmas, légkondicionált, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, az ülések felett egyedileg szabályozható lámpa- és légbefúvószettekkel, dönthető és szélesíthető, fejtámlával és állítható lábtartóval, biztonsági övvel és kartámasszal rendelkező utasülésekkel felszerelt, valamint legalább EURO 6 környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, minimum 320 kilowatt teljesítményű motorral rendelkező autóbuszok gyártóinak ajánlatait várja 2022. június 20-ig.

Közölték: a Volánbusz 2018-ban indult jármű-fiatalítási programjában a 2021 végéig lezárt beszerzésekkel csaknem 1800 új és újszerű autóbusz állt, illetve áll forgalomba. Idén további 1000 új jármű beszerzését tervezik. A jelentős jármű-fiatalítás eredményeként az év végéig a vállalat teljes autóbusz-állományának 45 százaléka megújulhat, és a flotta átlagéletkora 8 évre csökkenhet.

MTI
Címlapfotó: Marie Sjödin from Pixabay 

- H I R D E T É S -