A vártnál kevésbé nőtt áprilisban a német ipari termelés

Budapest/Wiesbaden, 2022. június 8., szerda (MTI) – Áprilisban a vártnál kevésbé nőtt az ipari termelés az előző havihoz képest Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése alapján.

Áprilisban az előző havihoz képest szezonális és naptári kiigazítással 0,7 százalékkal nőtt az ipari termelés Németországban a márciusban elszenvedett 3,7 százalékos havi csökkenés után. Gazdasági elemzők 1,0 százalékos havi növekedést vártak áprilisra. A márciusi adatot a Destatis 3,9 százalékos havi csökkenésről mérsékelte 3,7 százalékra.

Az áprilisi ipari termelés naptári kiigazítással 2,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Márciusban 3,1 százalékos volt az ipari termelés éves elmaradása.

Energiaipari és építőipari termelés nélkül a feldolgozóipari termelés szezonális és naptári hatással kiigazítva 0,3 százalékkal nőtt az előző havihoz képest áprilisban.

Az energiatermelés 16,1 százalékkal haladta meg áprilisban az előző havit a márciusi közel 11 százalékos havi csökkenés után. Az energiatermelés ingadozása a szélenergia rendelkezésre állásának mértékét tükrözi.

MTI
Címlapfotó: Ingo Joseph from Pexels