A járvány és a háború hatására kialakult gazdasági környezet, az autók drágulása, megemelt cégautóadó, emelkedő üzemanyagárak és az üzemanyaghiány, alkatrészhiány, gépkocsi ellátási problémák mind a gépjármű- és flottapiac átalakulását eredményezik. A vállalatoknak újra kell gondolniuk a stratégiájukat. Kinek hogyan sikerül optimálisan üzemeltetni, stabilizálni a flottát? Milyen megoldások, átszervezések, finanszírozási lehetőségek várhatóak? Milyen operatív és pénzügyi stratégiát választanak a cégek? És vajon megéri-e a flotta elektromosítása, ha most elszállnak az energiaárak?

Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a szakemberek az IIR Magyarország október 19-én megrendezésre kerülő XVII. Flottamenedzsment konferenciáján, ahol a hagyományokhoz hűen lehetőség nyílik a legújabb modellek kipróbálására is.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke az elmúlt időszak flotta- és gépjárműipari trendjeit veszi sorra, hogyan miként alakította át a piacot a járvány és a háború.

A gazdasági környezetnek és a kamat változásának nagy hatása van a céges gépjárművek finanszírozására. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról, finanszírozási lehetőségekről és megoldásokról a Magyar Lízingszövetség Flotta Bizottságának vezetője, a Merkantil Bérlet Kft. ügyvezető igazgatója fog beszélni.

A megváltozott gazdasági helyzetben új flottakezelői megoldások után kell nézni, mely megoldásokról az ALD kereskedelmi igazgatójától kaphatnak információt a résztvevők.

Jelenleg szintén kulcsfontosságú kérdés az üzemanyag piaci alakulása a hatósági árak tükrében. Az ársapka következményeiről, hatásairól, az üzemanyagellátásról és a piaci árak további alakulásáról a Holtankoljak.hu ügyvezetője tart előadást.

A konferencián kiemelt hangsúlyt kap az elektromobilitás témaköre. Az ezt érintő jogi szabályozási aktualitásokról is szó esik majd, illetve az ehhez köthető modelleket a Hyundai Holding Hungary Kft. E-mobilitás és szenior területi vezetője fogja bemutatni.

Aktuális kérdés az elszálló energia árak fényében az elektromos autózással kapcsolatos tapasztalatok, melyről az MVM Mobiliti és az MVM Next szakemberei beszélnek majd.

A Vodafone Magyarország senior fleet managere pedig egy esettanulmányon keresztül mutatja be a Green Fleet tapasztalataikat.

Szintén esettanulmányként kerül bemutatásra, hogy vajon mit kezd az autóhiánnyal egy saját tulajdonú flotta. A Graphisoft car fleet managere többek között a 2022-es év kihívásairól és a home office hatásairól fog beszélni.

További előadásokat hallhatnak a résztvevők a Jármű Kontroll Magyarország Kft. és a DKV képviselőinek előadásában.

A nap zárásaképpen egy kerekasztal-beszélgetés során vitatják meg a szakemberek az áremelkedések és a gépkocsi ellátási problémák hatását a céges gépjármű flottákra. Terítékre kerülnek a céges stratégiák és megoldások.

A konferencián a szünetekben az alábbi márkák modelljeit már biztosan tesztelheti: Ford, Citroen, Peugeot, DS Automobiles, Hyundai, Tesla.

Tartson velünk 2022 októberében is, az IIR Magyarország évente, immár 17. alkalommal megrendezésre kerülő Flottamenedzsment Konferenciáján és ismerje meg a szektort érintő aktuális trendeket, égető kérdéseket, a lehetséges megoldásokkal együtt!

A konferenciát megelőző, a céges autók adózási, finanszírozási és jogi aktualitásait ismertető online workshop-on pedig a NAV képviselőjével konzultálhatja meg az első emelt összegű cégautóadó október 20-i bevallása előtt felmerülő kérdéseit!

A részleteket megtekintheti a weboldalon!

 

- H I R D E T É S -