Üzembe áll a Dunapack új csomagolóanyag gyára

A projekt beszerzési vezetője is vendégünk lesz a Beszerzői Báron

Szeptember közepén kezdi meg a próbaüzemet a Dunapack csomagolóanyag-gyártó vállalat csaknem 24 milliárd forintos beruházással felépült új telephelye – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Dunapack Kft. az osztrák hátterű Prinzhorn csoport tagja. Két évvel ezelőtt határozták el, hogy felépítik a vállalatcsoport legmodernebb hullámpapír csomagolóanyag-gyárát, kulcsfontosságúnak tekintve a fenntarthatóságot.

A termelés fokozatos felfuttatását szeptember közepén kezdik meg a dunavarsányi üzemben, ahol több mint 100 munkahely jön létre, a toborzás jelenleg is folyik.

A Dunapack Kft. csaknem 90 százalékban újrahasznosított papírból előállított hullámpapírlemez felhasználásával gyárt csomagolási megoldásokat. A céggel szorosan együtt dolgozik a Prinzhorn csoport két másik magyarországi leányvállalata.

A körforgásos gazdálkodási modell első láncszemeként a Hamburger Recycling Hungary Kft. a papír- és egyéb, különböző iparágakban újrahasznosítható nyersanyagok begyűjtését és válogatását végzi. Ezt követően a Hamburger Hungária Kft. dunaújvárosi telephelyén a begyűjtött újrahasznosítható papírból magas minőségű hullám-alappapírt állít elő, ez az újrahasznosított papírból készült alapanyag kerül a Dunapackhoz.

Az új dunavarsányi üzemben három- és ötrétegű hullámpapírból fognak csomagolóanyagot gyártani. A közlemény szerint az itt készülő termékek szinte az összes iparág hullámpapír-alapú csomagolási igényét ki tudják szolgálni.

A zöldmezős beruházás során a közel 14 hektáros területen több mint 33 ezer négyzetméteres üzem épült fel. A gyárépület tervezése során a bővíthetőséget is szem előtt tartották, hogy később lehetőség nyíljon a kapacitások növelésére.

A Dunapack Kft. 2021-es árbevétele 57 milliárd forint volt, jegyzett tőkéje meghaladta a 24 milliárd forintot, három magyarországi üzemében több mint 600 munkavállalót foglalkoztat.
A 16 országban 10 ezer dolgozót alkalmazó Prinzhorn Csoport az újrahasznosító-, papír- és csomagolóipar európai piacvezetői közé tartozik, a tavaly elért 2,1 milliárd eurós éves forgalmával a szegmens harmadik legmeghatározóbb vállalata Európában – közölték.

Érdekel a beruházás beszerzési hátteréből szerezhető tapasztalat?

Árokszállási Rita, a cégcsoport Cluster Head of Procurement-je  vezeti október 13-án a Beruházás beszerzés (építőipari beszerzések, eszközök beruházásai) című Word Cafe beszélgetést. Szó esik majd többek között a következőkről:

👉 Építőipari beruházások, valamint gépek és berendezések beszerzése.
👉 Magyarország, mint célállomás beruházásokhoz, hogyan tudjuk támogatni a döntést?
👉 Nemzetközi vs. helyi árak. Mit jelent a kifejezés, hogy helyi árak, van egyáltalán létjogosultsága a kifejezésnek?
👉 Beruházási beszállítói kiválasztási szempontok (értékelések, elemzések)
👉 Hogyan tervezzünk a beruházásokat? Mi legyen a beszerzési stratégia? TCO szemlélet
👉 Mikorra időzítsük a beruházásokat, ajánlatkéréseket?
👉 Szerződéses kisokos. Generálkivitelezői, gép- eszközbeszerzési szerződések kulcspontjai
👉 Best practices and bad experiences, mi (nem) vált be és miért?

További információ és jelentkezés ide kattintva.

MTI
Címlapfotó: Stefan Schweihofer from Pixabay